Amstelcampus

Wat is de Amstelcampus?

Een nieuwe plek die boeit en bindt, waar alles draait om jouw talent.

Open stadscampus

De Amstelcampus is een open stadscampus, in stadsdeel Oost, aan de rand van het centrum. De centrale locatie zorgt ervoor dat studenten, medewerkers, kennisinstellingen en bedrijfsleven elkaar makkelijk (of toevallig) kunnen ontmoeten. Gelegen in het hart van de Knowledge Mile (gebied tussen Rembrandthuis en Rembrandttoren) ontstaan hier innovatieve ideeën maar ook nieuwe, inspirerende samenwerkingen en wordt kennisuitwisseling gestimuleerd.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Sfeerimpressie Amstelcampus

Hotspot

De zeven HvA gebouwen zijn voor iedereen toegankelijk: er zijn ontmoetingspleinen, restaurants, coffeecorners en debat- en activiteitencentrum FLOOR organiseert debatten, films en culturele activiteiten. Er is volop levendigheid, door bijvoorbeeld het sportcentrum, diverse café's, een uitzendbureau, een 'common room' voor studieverenigingen. Qua faciliteiten tref je er een bibliotheek, ruime studentenwoningen. In de omgeving van de Amstelcampus op de rand van stadsdeel Oost en Centrum zijn diverse hotspots die voor elk wat wils bieden.

De Amstelcampus in de stad

Met deze open, multidisciplinaire stadscampus met 27.000 studenten en medewerkers is het HvA een factor van formaat in Amsterdam. Studenten leveren een maatschappelijke bijdrage door hun stage, studieopdrachten en vrijwilligerswerk aan welvaart en welzijn van de buurt en de stad. Met de Amstelcampus stimuleert de HvA dat studenten het beste uit zichzelf halen.

Creating Tomorrow

De Hogeschool ván Amsterdam is er dus ook vóór Amsterdam en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de stad. 'Creating Tomorrow' verwijst naar de actieve houding van de HvA en de toekomst van studenten en medewerkers. Alles draait om de verbinding van studenten met hun maatschappelijke mogelijkheden in hun zoektocht naar talent.

Zicht op de Amstelcampus vanaf Singelgracht

Gepubliceerd door  Amstelcampus 27 juni 2019