Amstelcampus

Voorzieningen

Zoek je een restaurant, coffeecorner, copyshop, de bieb, cultuur, film, sport & fitness of fietsenstalling, het is allemaal te vinden op de Amstelcampus!

Op de Amstelcampus zijn drie bibliotheken. Behalve in het Kohnstammhuis (veel kinderboeken) en het Wibauthuis (volledig digitaal) vind je in het Koetsier Montaignehuis (AMFI mode) bijvoorbeeld veel (inter)nationale mode-tijdschriften. Boeken zijn te leen met je HvA-collegekaart. Kijk voor de openingstijden op de website van de bieb.

Bibliotheek Kohnstammhuis:

Faculteit Onderwijs en Opvoeding
Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie
Faculteit Maatschappij en Recht

Locatie: Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam
Tel: 020 599 5400
E-mail: mediatheekKSH@hva.nl

Bibliotheek Koetsier-Montaignehuis (AMFI):

Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, drie afstudeerrichtingen Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding.

Locatie: Koetsier-Montaignehuis, Mauritskade 11, Amsterdam
Tel: 020 595 4560
E-mail: bibliotheekamfi@hva.nl

SPORTHAL, GYMZAAL EN SPORTCAFÉ

Amstelcampus sport & fitness omvat een sporthal met een sportcafé en een splinternieuwe fitnessruimte op de begane grond van het Muller-Lulofshuis aan de Wibautstraat, ingang voor de Fitness en de groepslessen in de studio is aan de Wibautstraat 5b. Alle overige sporten en de Gymzaal zijn bereikbaar via de ingang aan de Tweede Boerhaavestraat 10 (om de hoek). De voorzieningen worden gefaciliteerd door USC Sport.

De sporthal wordt vooral gebruikt door sportvereniging US-Amsterdam; bij deze vereniging is iedereen welkom. Medewerkers en studenten van de HvA kunnen sporten tegen een gereduceerd tarief. Zo kan er o.a. gevolleybald , gebasketbald , gehandbald en getafeltennist worden.

Fitness
Het fitness aanbod is ruim. Er zijn groepslessen van een uur, zoals Zumba, BBB en Pilates in de studio en gymzaal. Ook bieden zij wat kortere half uurs lessen aan zoals Synrgy (circuittraining) en HiiT. De fitnessruimte is voorzien van premium fitness en cardio apparatuur. Er zijn mogelijkheden voor iedereen, ook voor sporters met een fysieke beperking en er is altijd een trainer aanwezig om je te helpen.

Er zijn trainingen en cursussen zoals:

  • Moderne dans
  • Urban Dance
  • Boksen
  • Kickboksen
  • Basketbal instuif

Check de website van USC Sport voor meer informatie en inschrijvingen.

Leer van elkaar, deel je kennis en laat je inspireren bij Floor, het debat- en activiteitencentrum van de HvA. Symposia of voorstellingen bezoeken, naar een debat, comedy-theater, presentatie of lezing gaan, een film bekijken of meedoen met een workshop: bij FLOOR kan het allemaal. Regelmatig worden hier leuke evenementen georganiseerd voor uiteenlopende doelgroepen, en altijd gratis toegankelijk.

Restaurants

Op de campus vind je diverse restaurants. Hier kun je terecht voor ontbijt, middag- of avondeten en diverse snacks en dranken. Het restaurant in het Wibauthuis is het grootste op de Amstelcampus, hier vind je ook diverse corners waar de maaltijd ter plekke wordt bereid.

Locatie Waar?
Theo Thijssenhuis Begane grond
Wibauthuis Begane grond, rechtdoor vanaf entree, of bereikbaar vanaf het Wibauthof
Leeuwenburg Begane grond, rechts vanaf de entree

Kijk hier voor de actuele openingstijden. Voor studenten en medewerkers is er meer informatie te vinden op de A-Z lijst op mijnhva.nl.

Bij de koffiecorners worden diverse soorten koffie, thee en koude dranken geserveerd. Ook voor broodjes of zoete lekkernijen kun je hier terecht.

Locatie Waar
Benno Premselahuis Begane grond, links van de entree
Kohnstammhuis Begane grond, in centrale hal
Wibauthuis Begane grond, links van de entree
Leeuwenburg 1e etage, vanuit de entreehal rechts naast de trap

Kijk hier voor de actuele openingstijden. Voor studenten en medewerkers is er meer informatie te vinden op de A-Z lijst op mijnhva.nl.

Café Fest

Op het Wibauthof 1 (tussen het Benno Premselahuis en het Wibauthuis) ligt café Fest. Je kunt hier gebruik maken van gratis WiFi, maar ook het beamerscherm reserveren om bijvoorbeeld te vergaderen. De menukaart is zowel op ochtend, middag als avond ingericht. Daarnaast biedt het café ook verschillende activiteiten. Meer informatie en agenda: cafefest.nl.

Amstelcampus Café

Een energiedrankje of koffie, een kop soep of een broodje? Bij het Amstelcampus Café op de Tweede Boerhaavestraat 10 kun je hier zeker voor terecht. Vanuit het café heb je een doorkijk naar het sportcomplex van het USC. Deze ruimte beschikt ook over een beamer en vergaderfaciliteiten, ook is de ruimte te huur voor activiteiten. Meer informatie: usc.uva.nl/huur/amstelcampus-cafe .

Oplaadpunten om saldo op je HvA-kaart te zetten (voor snoep- en frisdrankautomaten, de bieb, printen of bij de servicebalie) vind je op de begane grond van het Kohnstammhuis (Wibautstraat 2-4, bij de servicebalie), Muller-Lulofshuis (Wibautstraat 5a, 2e etage bij het dakterras) en in het Wibauthuis (Wibautstraat 3B bij het restaurant op de begane grond). Je kunt hier je HvA-kaart gratis opladen. Je kunt ook via de website hva.nl/betaaltegoed opladen, dan betaal je € 0,50 bankkosten per transactie.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare parkeergarages van Q-Park aan weerszijden van de Wibautstraat.

  • Achter het Kohnstammhuis (Wibautstraat 2-4) ligt Q-park Weesperplein Amstelcampus (entree Eerste Boerhaavestraat)
  • Onder het Wibauthuis is Q-Park Centrum Oost Amstelcampus (ingang Tweede Boerhaavestraat).

De garages zijn 24/7 toegankelijk. Het tarief is € 6,00 per uur. De HvA adviseert bezoekers van de Amstelcampus gebruik te maken van het openbaar vervoer. Parkeergelegenheid in de buurt is beperkt. Metrolijnen 51, 53 en 54 stoppen op het Weesperplein en tram 3 (Ruyschstraat) en tram 1, 7 en 19 stoppen in de buurt (Sarphatistraat).

Fietsparkeren

Je fiets parkeer je natuurlijk in de overdekte fietsenstallingen onder het Kohnstammhuis (entree Eerste Boerhaavestraat) of onder het Wibauthuis (entree Tweede Boerhaavestraat). Daar staat hij droog en veilig. Langs de Wibautstraat zijn ook voldoende fietsnietjes om je fiets aan vast te zetten. Het is niet toegestaan om je fiets buiten de fietsvakken, fietsrekken of fietsnietjes te plaatsen.

Ook een kleine supermarkt ontbreekt niet op de campus. Spar University is een supermarktconcept speciaal gericht op studenten met een grab&go assortiment en leuke aanbiedingen, deals en acties.

Locatie: Wibautstraat 3C, 1091 GH Amsterdam
Tel: 020-2051152

Op de campus zijn ruim 200 studentenwoningen van Woonstichting De Key, die worden verhuurd via studentenwoningweb.nl . Zoek op Eerste Boerhaavestraat, Tweede Boerhaavestraat, Van Musschenbroekstraat of Tilanusstraat. De woningen variëren in grootte van 25-50 m2. Alle woningen zijn inmiddels bewoond maar studenten die klaar zijn met hun studie verhuizen binnen een paar maanden door. Studeer je bij de HvA dan krijg je voorrang. De wachttijden verschillen en zijn ook afhankelijk van de duur van inschrijving. De prijzen liggen rond de € 650,00. Ben je ouder dan 21 jaar? Dan heb je recht op huurtoeslag.

Lees hier meer over deze studentenwoningen.

De Young Talent Factory (YTF) is een ambitieuze start up op de Amstelcampus en is opgericht in 2016. Alles wat YTF doet staat in het teken van het creëren van waardevol talent en de verbinding van gemotiveerde studenten aan organisaties. YTF biedt fysiek en online een platform waar talenten en bedrijven met elkaar in contact komen. Hier komen studenten al tijdens hun studie, online en offline in contact met interessante bedrijven.

Locatie: Wibauthof 3, 1091 DD Amsterdam
Tefeloon: 020 755 2030

Ga voor meer informatie naar www.ytf.nl.

Rustig werken in de bieb

Omgeving

Naast de voorzieningen op de campus, heeft ook de directe omgeving veel te bieden. Van café's tot wasserette, van bakkerij tot conceptstores. Voorbeelden zijn bakkerij Hartog of horecavoorzieningen als Canvas op de 7e, de Ruyschkamer, Café Lokaal, Bar Lempicka of Amstelhaven. Maar ook CREA (het HvA/UvA-cultuurcentrum) of cadeauwinkel Itemz. En neem ook eens een kijkje bij Hotel Arena, de Ysbreeker aan de Weesperzijde met terras aan de Amstel, de Biertuin, Maxwell, Bagels & Beans of Rein en Stek aan de Wibautstraat. In het Oosterpark of op het Beukenplein is het ook reuzegezellig.

Er is heel veel te beleven in Oost! Juist deze omgeving maakt de Amstelcampus bijzonder: de bruisende stad is binnen handbereik!

Gepubliceerd door  Amstelcampus 21 december 2020