Amstelcampus

Wibauthuis

Vanaf augustus 2015 is het Wibauthuis in gebruik door de faculteit Maatschappij en Recht en de faculteit Business en Economie.

Wibauthuis

Het gebouw met 12 etages ligt aan de Wibautstraat en heeft een open en transparant uiterlijk. Het wordt de thuisbasis voor enkele opleidingen van de faculteiten Economie en Management (voorheen Wenckebachweg) en Maatschappij en Recht (voorheen Jan Bommerhuis in de Wibautstraat). Onder het Wibauthuis is een parkeergarage voor 245 auto's, beheerd door Q-Park, en een fietsenkelder voor ca.1000 tweewielers.

In het Wibauthuis is een groot restaurant op de begane grond en op de 1e etage vind je de bibliotheek, heel veel studieplekken en FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de HvA. Op de 2e etage kun je terecht voor een snel tussendoortje bij de Grab & Study.

Aan de achterzijde ligt het Wibauthof, een open plein met Café Fest en daarboven 60 studentenwoningen. Rechts van de woningen is nog een plein met een speelplaats aan de Van Musschenbroekstraat met een 35 meter lang klim/klauter speeltoestel dat vooral is bedoeld voor de buurtkinderen en de basisschool.

Naamgeving Wibauthuis

Floor Wibaut (1859-1936) was een Amsterdamse wethouder met grote impact op de stedelijke ontwikkeling en verbetering van de sociale omstandigheden. Hij werd ook wel de 'onderkoning' van Amsterdam genoemd. Zijn standbeeld staat vlakbij het Wibauthuis op de brug over de Singelgracht.

Voorzieningen en faciliteiten

In het Wibauthuis vind je een coffeecorner, onderwijslokalen, twee collegezalen, een ronde Arenazaal, computerruimtes, het studie/leercentrum, een groot restaurant, Grab & Study, fietsenkelder, parkeergarage, dakterras en binnentuin. Het programma Ondernemerschap vind je in de plint aan de noordzijde van het Wibauthuis, aan de andere zijde op de hoek is de Spar University gevestigd.

Wibautwoningen

In de Van Musschenbroekstraat (achter het Wibauthuis) zijn 60 studentenwoningen gerealiseerd in een gebouw van vier woonlagen. De appartementen variëren in grootte van 25-50 m2 en hebben een eigen woon/slaapkamer, badkamer en keuken. Studenten krijgen een campuscontract, dat wil zeggen voor de duur van je studie. De woningen zijn sinds november 2014 in verhuur bij Woonstichting De Key. Kijk voor het actuele aanbod van deze huurwoningen op de Amstelcampus op: studentenwoningweb.nl .

Gepubliceerd door  Amstelcampus 2 juni 2017