Amstelcampus

Pleinen op en rond de campus

Op de Amstelcampus zijn vier pleinen; het Kohnstammhof, het Rhijnspoorplein Oost, het Wibauthof en de speelplaats aan de Van Musschenbroekstraat. Wanneer het Conradhuis voltooid is komt daar een vijfde plein bij; het Rhijnspoorplein West. Dit plein spiegelt qua ruimtelijkheid aan het Rhijnspoorplein Oost. Zo vormen deze twee pleinen vanaf 2021 de entree tot de Wibautstraat met het beeld van Floor Wibaut in de middenberm.

Rhijnspoorplein Oost

Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein Oost

Kohnstammhof

Kohnstammhof

Het Kohnstammhof is een campus-juweeltje dat enigszins verborgen ligt achter het Kohnstammhuis. De drie openingen in het dak van de parkeergarage zorgen ervoor dat de bomen (Valse Christusdoorns) vanuit de garage boven het plein groeien. Om de openingen zijn banken geplaatst. Op het plein is een watertappunt van Join-the-pipe. Aan de rand van het plein staat het creatieve broeinest van de Amstelcampus: Studio HvA, waarin drie opleidingen samenwerken: MediaLab, Urban Management en de minor Ondernemerschap van ACE, Amsterdam Centre for Entrepeneurship.

Onder het plein is een openbare parkeergarage van Q-park.

Het Kohnstammhof is voor iedereen toegankelijk maar wordt, gelijktijdig met de sluiting van de HvA panden, in de avonduren en zondagen afgesloten.

Wibauthof

Tussen het Benno Premselahuis en het Wibauthuis, ligt het Wibauthof. Een hof dat de Wibautstraat verbindt met de Van Musschenbroekstaat en het Andreas Bonnplein, waar je elkaar kunt ontmoeten bij de bankjes en bomen of neer kunt strijken op het terras van Café Fest.

Van Musschenbroekstraat

Achter het Wibauthuis, op de hoek van de Van Musschenbroekstraat en de Tweede Boerhaavestraat is samen met de gemeente een speelplein gerealiseerd. Er staat een 35 meter lang klim en klauter speeltoestel voor de buurt en kinderen van basisschool Aldoende.

Rhijnspoorplein Oost

Het Rhijnspoorplein Oost, voor het Benno Premselahuis, is een zonnige plek waar je langs het verhoogde groenvlak onder de bomen kunt zitten.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 11 november 2019