Amstelcampus

Gebouwen

De Amstelcampus bestaat per september 2022 uit acht locaties, die in het decennium 2006-2016 gerenoveerd of gebouwd zijn.

Gebouwen op de Amstelcampus

Alle locaties zijn zo gebouwd en ingericht dat ze future proof onderwijs kunnen bieden. Om te kunnen voldoen aan toekomstige wensen van onderwijs, markt en student streeft de HvA ernaar zo optimaal mogelijk te kunnen voorzien in ruimte en faciliteiten voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Daarmee is de campus altijd in ontwikkeling blijven, en is 'creating tomorrow' van toepassing.

Meer weten over de verschillende gebouwen?

  1. Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1
  2. Koetsier Montaignehuis, Mauritskade 11
  3. Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4
  4. Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a
  5. Studio HvA, Wibautstraat 2-4 (achter Kohnstammhuis)
  6. Theo Thijssenhuis Wibautstraat 2-4
  7. Wibauthuis Wibautstraat 3b
  8. Jacoba Mulderhuis Rhijnspoorplein 2

De campus telt daarnaast verschillende pleinen en hoven en studentenwoningen. Het laatste gebouw, het Conradhuis,wordt in september 2022 opgeleverd.

De gebouwen op de Amstelcampus zijn niet de enige locaties van de HvA, er zijn nog meer gebouwen. Het gaat hier om de Leeuwenburg bij het Amstelstation, de Fraijlemaborg (Businesscampus in Zuid Oost bij de Arena), het Nicolaes Tulphuis (Gezondheidscampus bij het AMC) en locatie Dr. Meurerlaan (campus Sport en Voeding in Osdorp). Daarnaast zijn er enkele functies van de HvA ondergebracht in UvA-locaties.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 17 augustus 2022