Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Gebouwen

De Amstelcampus bestaat momenteel uit zeven locaties, die in het decennium 2006-2016 gerenoveerd of gebouwd zijn. Alle locaties zijn zo gebouwd en ingericht dat ze future proof onderwijs kunnen bieden. Om te kunnen voldoen aan toekomstige wensen van onderwijs, markt en student streeft de HvA ernaar zo optimaal mogelijk te kunnen voorzien in ruimte en faciliteiten voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Daarmee zal de campus altijd in ontwikkeling blijven, en is 'creating tomorrow' ook zeker van toepassing.

Gebouwen op de Amstelcampus

  1. Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1
  2. Koetsier Montaignehuis, Mauritskade 11
  3. Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4
  4. Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a
  5. Studio HvA, Wibautstraat 2-4 (achter Kohnstammhuis)
  6. Theo Thijssenhuis Wibautstraat 2-4
  7. Wibauthuis Wibautstraat 3b

De campus telt daarnaast verschillende pleinen en hoven en studentenwoningen. Het laatste gebouw, het Conradhuis staat in de planning voor start bouw eind 2018, oplevering medio 2021.

Deze gebouwen zijn overigens niet de enige locaties van de HvA, er zijn nog meer gebouwen. Het gaat hier om de Leeuwenburg bij het Amstelstation, de Fraijlemaborg (Businesscampus in Zuid Oost bij de Arena), het Nicolaes Tulphuis (Gezondheidscampus bij het AMC) en locatie Dr. Meurerlaan (campus Sport en Voeding in Osdorp). Tevens zijn er enkele functies van de HvA ondergebracht in UvA-locaties.

Bekijk hier de plattegrond van de Amstelcampus.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 9 mei 2019