Amstelcampus

Veelgestelde vragen

De Amstelcampus is de open stadscampus en hoofdlocatie van de Hogeschool van Amsterdam aan de kop van de Wibautstraat. Een unieke plek waar studenten, docenten, medewerkers en de stad elkaar ontmoeten. De Amstelcampus biedt naast onderwijsvoorzieningen ook gelegenheid voor wonen, werken en studeren, maar je kunt er ook sporten, recreëren of een leuke bijeenkomst bijwonen. Een plek waar kennisuitwisseling, cultuur, creativiteit en ondernemerschap samenkomen.

Naar verwachting is de Amstelcampus klaar in 2021. De bouw van het Conradhuis luidt de laatste fase van de realisatie van de Amstelcampus in. De bouw start in januari 2019 en het gebouw zal naar verwachting collegejaar 2021/2022 in gebruik worden genomen door meerdere faculteiten waaronder Techniek en Digitale Media en Creatieve Industrie.

De Amstelcampus is een open stadscampus. Alle gebouwen zijn vrij toegankelijk voor het publiek.

Je kunt geen lid worden van de Amstelcampus maar er zijn wel tal van studie- en studentenverenigingen die je graag verwelkomen. En als je ons volgt op Facebook dan blijf je helemaal up-to-date.

Als de campus helemaal klaar is zullen er ruim 30.000 studenten en medewerkers studeren, wonen, werken en recreëren.

De HvA stimuleert actief de verbinding met de buurt en de stad. Op de campus (in het Muller-Lulofshuis) is ook het Juridisch Spreekuur waar elke Amsterdammer gratis gebruik kan maken voor juridisch advies. Studenten werken aan grootstedelijke vraagstukken in de stad en komen met creatieve oplossingen, nieuwe apps en andere noviteiten. Alle gebouwen en pleinen zijn vrij toegankelijk. In het Kohnstammhuis is op de 1e etage een bibliotheek en FLOOR, het debat- en activiteitencentrum biedt een interessant programma ook voor de buurt. Zie hva.nl/floor.

De HvA besteedt ruim aandacht aan duurzaam bouwen en verbruik in de gebouwen. Op de Amstelcampus vind je groene daken, zonnepanelen, solatubes, ledverlichting, warmte/koude opslag en join-the-pipe watertappunten. Lees meer over duurzaamheid.

Het Wibauthof en de speelplaats aan de Van Musschenbroekstraat achter het Wibauthuis zijn in mei 2015 officieel geopend. Er is de karakteristieke campus bestrating, bomen, gras, zitplaatsen en fietsparkeerplekken. En een groot klim-klauter en speeltoestel voor de kinderen uit de buurt, speciaal om hun motoriek te ontwikkelen. Het Kohnstammhof bevind zich aan de achterzijde van het Kohnstammhuis en is het zonnigste plein van de campus. Voor het Benno Premselahuis ligt het Rhijnspoorplein met bomen en bankjes, in de toekomst komt een vergelijkbaar plein voor het Conradhuis. Beide pleinen aan het Rhijnspoor zorgen zo voor een brede groene entree tot de Wibautstraat.

Eens in de zoveel tijd organiseert de HvA een bewonersbijeenkomst om de voortgang van de Amstelcampus en specifiek de bouwprojecten door te nemen met direct omwonenden. Soms haakt de gemeente of aannemer aan om toelichting te geven. Houd voor actuele bijeenkomsten onze website in de gaten.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 9 oktober 2018