Amstelcampus

Bereikbaarheid/parkeren/route

De HvA stimuleert medewerkers, studenten en bezoekers gebruik te maken van het openbaar vervoer of de (brom) fiets/scooter. De onderwijslocaties zijn allemaal goed bereikbaar met het OV en er zijn voldoende (brom)fiets/scooter-parkeermogelijkheden in de fietsenstallingen of langs de Wibautstraat.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus onder het Wibauthuis en Q-Park Weesperplein Amstelcampus onder het Kohnstammhof).

Routebeschrijving Amstelcampus

De Amstelcampus ligt aan weerszijden van de Wibautstraat in Stadsdeel Oost en omvat nu acht onderwijsgebouwen:

Fietsen kun je in de ondergrondse fietsenstallingen zetten of langs de Wibautstraat aan de fietsnietjes vastzetten. De fietsenstallingen bevinden zich onder Kohnstammhuis (ingang Eerste Boerhaavestraat) en Wibauthuis (ingang Tweede Boerhaavestraat of Rhijnspoorplein-Oost). Scooters kun je parkeren in de parkeergarage van Q-park of binnen de speciale scooterparkeervakken langs de Wibautstraat. Studeer je bij de HvA kijk dan in de A-Z lijst van MijnHvA voor meer informatie.

Plan route via routeplanner-fiets .

Openbaar vervoer

De locaties rondom de Amstelcampus zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals tram (1, 7 en 19), metro (51, 53, 54) en/of bus. Met de metro kun je het beste uitstappen op station Wibautstraat of Weesperplein. Kijk voor jouw persoonlijke reisroute op 9292.nl .

In de Q-Park parkeergarages op de Amstelcampus geldt een uurtarief van 6 euro. Er zijn ook abonnementen te koop van maandag t/m vrijdag, weekenden of permanente toegang. Kijk op de website van Q-park voor de mogelijkheden.

In de parkeergarages zijn ook speciale plekken gereserveerd voor minder validen.

Parkeren via P+R

Parkeren is ook mogelijk bij diverse P+R terreinen . Hierbij parkeer je in een parkeergarage of op een parkeerterrein iets verder uit de buurt en vervolgt je reis met het openbaar vervoer. Dit is voordeliger dan rond de Amstelcampus. In de P+R Arena kunt u de hele dag parkeren van 1 euro als u na 10 uur inrijdt en met een OV chipkaart naar het centrum van de stad reist.

Open dagen en diplomeringen

Tijdens de open dagen en diplomeringen op de Amstelcampus is het erg druk en zijn de parkeergarages snel vol. Een alternatief in de buurt is Q-park garage Oostpoort. Check hva.nl/opendag of kies voor het openbaar vervoer.

Vergunninghouders en Carré

In de Q-park garages op de Amstelcampus zijn plekken beschikbaar voor buurtbewoners met een parkeervergunning. Tevens reserveert Carré dagelijks parkeerplekken voor haar bezoekers. De kans op een parkeerplek is gering. Een goed alternatief in de buurt is Q-park Oostpoort.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 17 augustus 2023