Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Ontwerp Conradhuis

Het gebouw bestaat uit een hoogbouw en een laagbouw deel en zal middels een atrium verbonden worden aan het Theo Thijssenhuis. In het atrium zullen de etages van de laagbouw van boven naar beneden 'uitwaaieren' en in open verbinding met elkaar staan. Het gebouw is zo ontworpen dat het klaar is voor het onderwijs van de toekomst en flexibel in te delen, afhankelijk van de wensen van het onderwijs en de studentenaantallen.

De architect is Team RSG, een gelegenheidscombinatie van Powerhouse Company, de Architekten Cie. en Marc Koehler Architects.

Inspiratie voor het ontwerp

Een sportschoen als inspiratiebron? HvanA interviewde oud studenten Marc Koehler en Nanne de Ru die binnen de architectencombinatie hebben gewerkt aan het uiteindelijke ontwerp van het Conradhuis.

Het interieur in het Conradhuis wordt met zorg en aandacht vormgegeven. Om robuust te zijn voor intensief gebruik en flexibel voor de diverse onderwijsvormen.

Het ontwerp van het interieur is in handen van Ex Interiors, een gerenommeerd en internationaal opererend interieurarchitecten bureau. Zij hebben ruime ervaring met onderwijs en duurzaam (her)gebruik van materialen. Met de opdracht om zoveel mogelijk bestaand HvA meubilair te recyclen en een inrichting te bedenken die past bij de onderwijsvisie van de Faculteit Techniek, die flexibiliteit en duurzaamheid ademt, zijn zij samen met de toekomstig gebruikers aan de slag gegaan.

Atrium terrassen

Hoogbouw 1e verdieping - bovenaanzicht

Atrium terrassen structuur

werkplek en onderwijsruimte 1e etage laagbouw

Gepubliceerd door  Amstelcampus 16 december 2019

Animatie binnenzijde Conradhuis

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Animatie binnenzijde Conradhuis