Alumni

  C.I. Powell (Claire)

Docent-onderzoeker
Claire Powell
Email:
c.i.powell@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
A2.74
Expertise:
Marketing sportwereld, strategie, inzetbaarheid
Afwezig:
Maandag, Dinsdag

Social media:

Claire Powell vervult meerdere rollen binnen Sportkunde / Sport Studies. Ze geeft les in verschillende sportmanagementvakken zoals Marketing, Sportmedia, Badminton, Wereldwijde Sportevenementen, Ondernemerschap en Persoonlijke Professionele Ontwikkeling. Daarnaast coördineert ze stages en internationalisering en is ze lid van het managementteam.

Voorafgaand aan haar werk bij de HvA bekleedde Claire talrijke marketingmanagementfuncties in Amerikaanse, Japanse, Britse, Deense en Franse organisaties. Ze lanceerde de Nederlandse dochteronderneming van een digitaal marketingbureau en werkte enkele jaren als interim-marketingdirecteur en -consultant voor internationale organisaties.

Claire is afgestudeerd aan de Universiteit van Plymouth. Tijdens haar studie liep ze een jaar lang stage in marketing/sales in Parijs, waar haar interesse in inzetbaarheidsonderwerpen begon te groeien. Claire heeft een postdoctoraal diploma in marketing van het Chartered Institute of Marketing. Ze heeft een passie voor sport, met name racketsport en wielrennen, en het helpen van jonge mensen om het beste uit zichzelf te halen en hen verder te helpen in hun carrière.