Alumni

  Dr. M. Hogenstijn (Maarten)

Senior Onderzoeker
Telefoon:
0610531652
Email:
m.hogenstijn@hva.nl
Werkadres:
Fraijlemaborg, Fraijlemaborg 133, 1102 CV Amsterdam
Postadres:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Kamernummer:
3.058
Expertise:
Sociaal ondernemerschap| Lokale en regionale identiteit| Onderzoeksvaardigheden| Interviewen
Ga naar HvA Research Database

Maarten Hogenstijn is senior onderzoeker sociaal ondernemerschap en doet binnen het Programma Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam sinds augustus 2015 onderzoek naar sociaal ondernemerschap in Amsterdam.

Maarten is opgeleid als sociaal geograaf (Universiteit Utrecht, drs. 2002, dr. 2008) en journalist (PDOJ, Erasmus Universiteit Rotterdam, 2003). Hij is gespecialiseerd in kwalitatieve onderzoeksmethoden, met name interviewen.

Bij de Hogeschool van Amsterdam doet hij onderzoek naar de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland en hij schreef daarover onder meer het boek ‘Sociaal ondernemerschap: grip op het begrip’ (2018). Specifieke onderzoeksprojecten gaan onder meer over de relatie tussen sociaal ondernemers en gemeenten. Maarten doet veel onderzoek in wijken en was onder meer betrokken bij de projecten ‘Meedoen in Nieuw-West’ en ‘Ondernemend participeren vanuit de wijk’ en het House of Skills-project ‘Samen zorgen in de wijk’.

Maarten is mede-coördinator van de minor Entrepreneurship for Society en lid van de Review Board van de Code Sociale Ondernemingen. Naast zijn aanstelling aan de HvA werkt hij ook voor de Hanzehogeschool Groningen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database