Hogeschool van Amsterdam

Alumni

Haastige spoed is zelden goed

Alumni Event faculteit Gezondheid

24 apr 2018 11:48 | Faculteit Gezondheid

Op donderdag 19 april organiseerde de faculteit Gezondheid haar derde alumni event. Het centrale thema van deze bijeenkomst was ‘Haastige spoed is zelden goed; het belang van samenwerken bij acute zorgvragen van ouderen." door Prof. Dr. Bianca Buurman. De lezing, workshops en aanwezige geïnteresseerden maakte ook dit alumni event weer tot een succes.

Bezoekers konden zich vooraf opgeven voor het event en daarbij ook aangeven of ze om 18.00 een hapje wilden eten. Na het eten sloten de overige bezoekers aan en werd en koffie of thee met iets lekkers geserveerd. Om 19.00 startte de plenaire lezing, deze werd gegeven door Prof. dr. Bianca Buurman, Hoogleraar Acute Ouderenzorg aan de Faculteit der Geneeskunde van het AMC-UvA. In de lezing ging Buurman in op haar promotie onderzoek en het belang van de Transmurale Zorgbrug gericht op ouderen, met het begeleidingstraject dat gericht is op zo min mogelijk functieverlies bij kwetsbare ouderen zowel tijdens de opnameperiode, als tijdens het proces na ontslag.

Na afloop van de lezing konden er workshops worden gevolgd. De opleiding Fysiotherapie verzorgde de workshop ‘Training van ouderen na ziekenhuis opname’, Oefentherapie verzorgde ‘Samenwerken met de omgeving van ouderen, hoe doen we dat?’ en de workshop van HBO-Verpleegkunde ging over ouderen en kanker. De avond werd gezamenlijk afgesloten met een borrel.