Alumni

VEYSEL TUTUCU IS JUNIOR-CONSULTANT @ DELOITTE AMSTERDAM

Testimonial

Veysel werkt als Junior-Consultant bij Deloitte Amsterdam

Vaak wordt de informatie uit de tekstboeken gelabeld als saai en onnodig, maar niets is minder waar. Je hebt hier later heel veel aan!

Veyse Tutucu - Logistics Alumnus

Als dit niet jouw eerste baan is, sinds je afstuderen: wat deed je hiervoor, en bij welk(e) bedrijf(ven)?

Dit is wel degelijk mijn eerste baan…

Hoe kwam je in je huidige baan terecht?

Tijdens de laatste fase van mijn master kwam ik in contact met een recruiter van Deloitte. Ik heb altijd wel de ambitie gehad om op het hoogste niveau mee te draaien, zowel in mijn vrije tijd als carrière. Na het contact ben ik vrij snel het sollicitatieproces ingerold en zodoende binnen 3 weken bij Deloitte terechtgekomen.

Kun je je dagelijkse activiteiten omschrijven? In hoeverre hebben die te maken met Logistiek?

Mijn dagelijkse activiteiten hebben heel veel te maken met Logistiek. Mijn huidige project valt onder het straatje ‘demand planning’. Hierbij helpen we de klant een model op te zetten waarin wij de forecast automatiseren. Gedurende dit proces hebben wij te maken met warehouses, producten, Unit of Measures etc… Dus ik zou zeggen dat ik persoonlijk elke dag een stukje logistiek mee pak. Echter, moeten we niet vergeten dat Deloitte een consultancy bedrijf is en je dus ook dagen hebt waarin je vol aan de business side werkt.
Mijn dagelijkse activiteiten zijn vooral bellen met de klant, aanpassingen in het SAP systeem doorvoeren o.b.v. de ‘needs’ van de klant. Verder het uitwerken van business modellen, designen van de SAP systemen en vooral heel veel koffie drinken!

Wat vind je de aantrekkelijkste facetten aan jouw huidige baan?

Het aantrekkelijkste aan mijn huidige baan vind ik de ontwikkeling en groei die ik doormaak. Het zijn de meest complexe projecten en situaties waarin je je bevindt. Je werkt overigens ook met de slimste mensen samen die ontzettend veel bijdragen aan je ontwikkeling en groei. Dit hele proces wordt gewaarborgd door een coach-buddy systeem.
Verder zijn alle arbeidsvoorwaarden en sociale evenementen ook een leuk extraatje.

Terugkijkend: welke onderdelen van je opleiding droegen het meest bij tot het kunnen uitvoeren van jouw huidige baan?

Natuurlijk alle technische kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding. Maar vooral Supply Chain Management. Voor mij is het nu van belang dat ik het gehele plaatje m.b.t. Logistiek begrijp tijdens mijn werk. De gedetailleerde technische kennis zoals distributie management of materials management leer je vooral on the job. Het is dan natuurlijk wel heel voordelig als je dat al een keer hebt gelezen in een boek.

Wat had je achteraf graag nog wél geleerd tijdens je opleiding, maar moest je leren in de praktijk?

Ik merk vooral in consultancy dat goed communiceren een van de belangrijkste dingen is. Ik had graag willen zien dat wij vaker presentatiemogelijkheden kregen. Hier werd wel wat aandacht aan geschonken, maar meestal koos een projectgroep zelf wie zou presenteren. Dit waren meestal dezelfde mensen die zich comfortabel voelen bij het toespreken van een groep. Maar als student heb je niet door dat deze skill voor iedereen even belangrijk is om te ontwikkelen!
Ik had ook wat meer met SAP willen werken. Vooral nu ik zelf heel veel met SAP werk. Tijdens de opleiding kreeg ik het gevoel dat SAP een klein, langzaam, maar vooral ook vervelend was om mee te werken. Ik denk dat er tijdens het vak ‘informatiesystemen’ meer aandacht mag worden besteed hoe uitgebreid en complex SAP kan zijn.

Waar, in welke functie, bij welk bedrijf zie je jezelf over 3-5 jaar terecht komen?

Over vijf jaar zit ik nog steeds bij Deloitte (idealiter). Ik hoop dan een senior consultant/manager te zijn met de huidige ontwikkeling die ik meemaak. Voor nu ben ik gelukkig binnen het SAP IBP team, maar als dat niet het geval is kan ik intern heel makkelijk switchen.

Ben je nog betrokken bij de HvA, de opleiding Logistics, of bij een studievereniging?

Nee

Wat zou volgens jou een mooie gelegenheid/aanleiding zijn om als alumnus weer in contact te komen en een eventueel een bijdrage aan jouw voormalige opleiding te leveren? En vice versa!

Persoonlijk denk ik dat de opleiding alumnidagen kan organiseren met een leuke agenda – wellicht een borrel. Ik denk dat haalbaar is om echt per klas te doen, geeft de oud studenten wat meer reden om op te komen dagen. Mij lijkt het mega interessant om weer met oud studenten in contact te komen, en waar zij staan in hun leven - en dan vooral oud-studenten waarmee ik in de klas heb gezeten. Nu spreek je een select groepje/personen van je opleiding en de rest verwatert helaas! En vanuit het perspectief van de opleiding lijkt mij een mooie gelegenheid om wat meer gastcolleges te organiseren waarbij een paar oud studenten worden uitgenodigd voor een vragenronde m.b.t. hun baan. Geeft de studenten wat meer inzicht in what’s next.

Heb je misschien nog een tip of advies voor de huidige generatie Logistics studenten?

Vaak wordt de informatie uit de tekstboeken gelabeld als saai en onnodig, maar niets is minder waar. Je hebt hier later heel veel aan! En neem de taken waar je je niet comfortabel bij voelt op je, om jezelf zo veel mogelijk te ontwikkelen. De opleiding is relatief klein en een vertrouwde omgeving. Maak fouten, hier leer je van! Zie de feedback die je krijgt gedurende de opleiding ook als iets goeds. De docenten bedoelen het goed, het laatste wat ze willen is het dwarszitten van onze toekomstige logistieke managers!
Ik merkte dat in mijn lichting de studenten heel snel het idee kregen om gelijk aan de slag te gaan. Ik voelde me nog vrij ambitieus en heb daardoor doorgestudeerd aan de universiteit. Doe vooral wat goed voelt en waar je plezier uit haalt. Daar zijn je jonge jaren voor bedoeld!