Alumni

HELEEN REVET IS MATERIAL PLANNER @ VOESTALPINE

Testimonial

Heleen werkt als Material Planner bij Voestalpine.

Geniet van je studententijd. Als je daarmee klaar bent ga werk doen wat je leuk vindt! Blijf vooral niet hangen in een baan of bedrijf waar je ongelukkig van wordt.

Heleen Revet - Logistics Alumna

Als dit niet jouw eerste baan is, sinds je afstuderen: wat deed je hiervoor, en bij welk(e) bedrijf(ven)?

Barvrouw – Proeflokaal Arendsnest
Allocation Planner – Intertoys
Material Planner – Voestalpine Automotive Components b.v.

Hoe kwam je in je huidige baan terecht?

Ik werkte al 1,5 jaar op de planning bij Voestalpine maar begon mijn werkzaamheden daar steeds minder leuk te vinden. Wel was mijn interesse voor de techniek binnen het bedrijf gewekt. Daar wilde ik dus wel mee verder. Via een collega hoorde ik dat de manager kwaltietsmanagement de functie Supplier Quality Engineer nieuw leven in wilde blazen. Hij heeft voor mij het contact gelegd en zo is dat balletje gaan rollen. Uiteindelijk heb ik de kans gekregen om, zonder ervaring in de kwaliteit, mijn huidige functie naar eigen inzicht op te zetten en in te richten.

Kun je je dagelijkse activiteiten omschrijven? In hoeverre hebben die te maken met Logistiek?

In het dagelijks leven ben ik de link tussen onze leveranciers en de interne processen en directie met focus op producten voor onze productie en kwaliteit. Hierbij werk ik nauw samen met onze inkoopafdeling en material planning. Wij zorgen dat de producten die wij binnen krijgen ‘on time in full’ (material planning), in de juiste kwalteit (SQE), voor de optimale prijs (inkoop).
De kwaltiet bestaat grofweg uit 3 dingen.
- Product Part Approvel Process, eigenlijk het proces van ontwerpfase van een product tot aan het product helemaal voldoet aan de normen. Tijdens deze projecten werk ik nauw samen met leveranciers en hebben we wekelijks contact om voortgang te bespreken. Is zo’n product helemaal ‘groen’ dan geef ik het product vrij.
- Ingangscontrole. Nadat het product vrij gegeven is willen we de kwaliteit monitoren. Daarom stel ik controle plannen op voor onze ingangscontrole. Daarnaast hou ik bij hoe effectief de ingangscontrole is om continu bij te sturen waar nodig. Shit in = shit out. Alle afwijkingen willen we dus ontdekken bij de ingangscontrole.
- Klachten rapporteren. Soms worden toch delen met kwaliteitsafwijkingen geleverd. Dit rapporteer ik en meld ik aan onze leveranciers. Vanaf daar begint een verbeterproces op het deel of proces bij de leverancier.
Daarnaast zorg ik voor maandelijkse rapportage aan het management team en hou ik een KPI dashboard bij. Ook een stukje relatie onderhoud hoort bij mijn werk. Daarvoor ga ik regelmatig langs bij leveranciers, komen zij bij mij langs of bezoek ik vakbeurzen.

Wat vind je de aantrekkelijkste facetten aan jouw huidige baan?

Ik heb met veel verschillende mensen te maken. Niet alleen door de keten heen, maar ook door alle lagen van onze organisatie. Daarnaast is het enorm leuk en leerzaam om bij andere bedrijven te kijken. Ten slotte heb ik enorm veel vrijheid in mijn werk.

Terugkijkend: welke onderdelen van je opleiding droegen het meest bij tot het kunnen uitvoeren van jouw huidige baan?

Alles met lean/six sigma en statistiek. Zeker binnen de automotive worden veel tools uit de lean/six sigma dagelijks toegepast.

Wat had je achteraf graag nog wél geleerd tijdens je opleiding, maar moest je leren in de praktijk

ICT skills als programmeren

Waar, in welke functie, bij welk bedrijf zie je jezelf over 3-5 jaar terecht komen?

Manager Quality

Ben je nog betrokken bij de HvA, de opleiding Logistics, of bij een studievereniging?

Nee, alleen om deze vragenlijst in te vullen

Wat zou volgens jou een mooie gelegenheid/aanleiding zijn om als alumnus weer in contact te komen en een eventueel een bijdrage aan jouw voormalige opleiding te leveren? En vice versa!

Als er vragen zijn tussen opleiding en praktijk vind ik het altijd leuk te vertellen wat ik nu doe.

Heb je misschien nog een tip of advies voor de huidige generatie Logistics studenten?

Geniet van je studententijd. Als je daarmee klaar bent ga werk doen wat je leuk vindt!
Blijf vooral niet hangen in een baan of bedrijf waar je ongelukkig van wordt.