Alumni

DANIEL MIJNDERS @ ALBERT HEIJN ECOM

Testimonial

Daniel werkt bij Albert Heijn eCom.

Vanuit je stage ga je echt meemaken hoe het bedrijfsleven is en maak je kennis met de werkzaamheden.

Daniel Mijnders - Logistics Alumnus

Als dit niet jouw eerste baan is, sinds je afstuderen: wat deed je hiervoor, en bij welk bedrijf/welke bedrijven?

Dit is mijn eerste 'echte' baan na het afstuderen. Tijdens mijn studie heb ik vooral in de horeca gewerkt en bij een bedrijf dat zonnepanelen verkocht, daar deed ik wat administratie en telefoontjes.

Hoe kwam je in je huidige baan terecht?

In mijn derde jaar heb ik een onderzoek geschreven voor het bedrijf waar ik nu werk, toevallig ook de afdeling waar ik nu werk. Ik had via de site van Albert Heijn gesolliciteerd voor een paar stage vacatures en ben toen benaderd door het stagebureau om voor Albert Heijn eCom een plek in te vullen (stond toen niet in de vacaturelijst).
Dit ging om de Improvement afdeling, deze afdeling zet zich in voor procesverbetering in de online warehouses en het bezorgproces.

Kun je je dagelijkse activiteiten omschrijven? In hoeverre hebben die te maken met Logistiek?

Momenteel ben ik werkzaam als senior Improvement specialist. Dagelijks ben ik bezig met mijn lopende projecten, welke bijdragen aan een verbetering in onze logistieke processen. Denk hierbij aan grote projecten zoals het onderzoeken van elektrische voertuigen, waarbij ons team onderdeel is van een projectteam. Maar wij kijken ook naar procesverbetering an sich, zoals het zo slim mogelijk inpakken van de boodschappen en zo slim mogelijk onze wagens laden met de boodschappen. Dit doen we vanuit de LEAN-methode, waarbij we zoeken naar flow in onze processen en waste elimineren. Per dag verschilt mijn werk, de ene dag ben ik op locaties voor een test of om medewerkers te spreken en feedback op te halen. De andere dagen werk ik thuis of op kantoor aan bijvoorbeeld mijn planning, lopende vraagstukken of een business case van een nieuw project!

Wat vind je de aantrekkelijkste facetten aan jouw huidige baan?

De variatie in werk. Ik doe het hele jaar door verschillende projecten, met vaak ook verschillende stakeholders en contactpersonen. Dit houdt mijn werk wisselend en blijf ik constant leren.

Terugkijkend: welke onderdelen van je opleiding droegen het meest bij tot het kunnen uitvoeren van jouw huidige baan?

De onderzoeken welke we in groepsverband uitvoerde droegen het meeste bij. De casussen die we kregen waren, voor zover ik het terugzie in mijn werkgebied, vergelijkbaar met het echte werk. Dit kwam vaak natuurlijk doordat de opdracht een bestaand probleem was van een bestaand bedrijf. Ook het samenwerken in een groepje is leerzaam, niet iedereen heeft dezelfde krachten en inzet, dat heb je ook in het bedrijfsleven.

Wat had je achteraf graag nog wél geleerd tijdens je opleiding, maar moest je leren in de praktijk?

De inhoud en aanpak, voor het vakgebied waar ik in werk, was goed gedekt tijdens de opleiding. Echter wordt heel veel geleid door belangen van afdelingen en personen. Er komt bij projecten echt een stukje 'politiek' bij kijken, want soms moeten er bepaalde keuzes gemaakt worden vanuit andere onderbouwingen dan efficiency of kostenbesparing. Tijdens mijn studie wist ik nog niet dat er zoveel belangen waren tijdens een project en hoe je precies al je stakeholders op de hoogte moet houden.

Waar, in welke functie, bij welk bedrijf zie je jezelf over 3-5 jaar terecht komen?

Ik ambieer een leidinggevende functie waardoor ik mezelf meer kan ontwikkelen in het coachen en sturen van een team. Mijn doel is om op korte termijn naar een 'junior' leidinggevende functie te groeien, over 3-5 jaar zie ik mijzelf graag in een 'zwaardere' leidinggevende rol waarbij ik bijvoorbeeld een team specialisten aanstuur of verantwoordelijk ben voor een operationele tak (zoals bezorging voor Amsterdam) binnen ons bedrijf.

Ben je nog betrokken bij de HvA, de opleiding Logistics, of bij een studievereniging?

Nee, niet actief.

Wat zou volgens jou een mooie gelegenheid/aanleiding zijn om als alumnus weer in contact te komen en een eventueel een bijdrage aan jouw voormalige opleiding te leveren? En vice versa!

Ik sta altijd open om mijn ervaringen een keer te delen (live) aan studenten en praktijkvoorbeelden te schetsen. Daarnaast hebben wij ook regelmatig stagiaires, hier kunnen beide partijen ook van waarde zijn voor elkaar.

Heb je misschien nog een tip of advies voor de huidige generatie Logistics studenten?

Kijk goed naar welke onderwerpen je leuk vindt en zoek daar een passende stageplek bij. Vanuit je stage ga je echt meemaken hoe het bedrijfsleven is en maak je kennis met de werkzaamheden. En focus naast de inhoud ook vooral op zaken zoals plannen en gestructureerd/overzichtelijk werken. Dit gaat je straks zeker helpen in het bedrijfsleven!