Alumni

Bedrijfseconomie

Voor alle oud-studenten die gestudeerd hebben aan de opleiding Bedrijfseconomie, zowel de voltijd als de deeltijd variant.

Wanneer je een oud-student of oud-leerling bent van de opleiding Accountancy of haar voorgangers, dan kun je lid worden van het alumni-netwerk op Linkedin.

Jouw voormalige opleiding organiseert diverse keren per jaar presentaties voor de huidige studenten van BE, waar jouw medewerking voor gevraagd wordt. Bijvoorbeeld in de lessen persoonlijke ontwikkeling, worden oud-studenten gevraagd om een presentatie te geven aan de huidige eerstejaars studenten. Heb je interesse? Meld je aan !

Om wat voor studenten gaat het?

Het vak Persoonlijke Ontwikkeling staat in het teken van loopbaanoriëntatie en sollicitatie voorbereiding. Studenten hebben sterk de behoefte om contact te hebben met professionals die in verschillende vakgebieden en branches terecht zijn gekomen. Uit ervaring is gebleken, dat een alumnus de meeste indruk op de studenten maakt.

Wat is de bedoeling van de presentatie?

Wanneer je in de gelegenheid bent om een presentatie te geven, dan stellen we het op prijs als je ongeveer een half uur vertelt over jouw carrière tot op heden, de keuzes die jij gemaakt hebt om daar te komen, welke uitdagingen jij in jouw huidige rol bent tegengekomen, welke competenties belangrijk zijn en tips voor degenen die een dergelijke rol willen. Daarna krijgen de studenten nog de kans om vragen te stellen.

Heb je interesse om een presentatie te geven? Meld je aan !

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 5 augustus 2016