Alumni

Accountancy

Ben je een alumnus van de opleiding Accountancy van de HvA, OHS of de HES? Kijk dan hier!

Wanneer je een oud-student of oud-leerling bent van de opleiding Accountancy of haar voorgangers, dan kun je lid worden van het alumni-netwerk op Linkedin.

Jouw voormalige opleiding organiseert jaarlijks een terugkomdag waar je via de mail een uitnodiging voor ontvangt. Heb je daar nog geen uitnodiging voor ontvangen, dan kan het zijn, dat wij niet jouw correcte e-mailadres hebben. Geef ons die door .

In de lessen Beroepsvorming en visie op beroep worden alumni gevraagd om een presentatie te geven aan de huidige studenten van jaar 1, 2 en 3.

Om wat voor studenten gaat het?

Het vak Persoonlijke Ontwikkeling staat in het teken van loopbaanoriëntatie en sollicitatie voorbereiding. Studenten hebben sterk de behoefte om contact te hebben met professionals die in verschillende vakgebieden en branches terecht zijn gekomen. Uit ervaring is gebleken, dat een alumnus de meeste indruk op de studenten maakt.

Wat is de bedoeling van de presentatie?

Wanneer je in de gelegenheid bent om een presentatie te geven, dan stellen we het op prijs als je ongeveer een half uur vertelt over jouw carrière tot op heden, de keuzes die jij gemaakt hebt om daar te komen, welke uitdagingen jij in jouw huidige rol bent tegengekomen, welke competenties belangrijk zijn en tips voor degenen die een dergelijke rol willen. Daarna krijgen de studenten nog de kans om vragen te stellen.

Heb je interesse om een presentatie te geven? Meld je dan aan!

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 27 februari 2018