Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

mw.  J. van der Wolk (Joyce)

Docent - onderzoeker
Telefoon:
0621158769
Email:
j.van.der.wolk@hva.nl
Werkadres:
Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Expertise:
(Arbeids)participatie | Uitkeringsgerechtigden | Reïntegratie | Sociale zekerheid | Diversiteit | Schuldpreventie | Methodisch werken
Afwezig:
Woensdag

Ga naar HvA Research Database

Joyce van der Wolk is docent Sociaal Juridische Dienstverlening en daarnaast als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Armoede Interventies. Na haar studie Algemeen Sociaal Wetenschappen (1996), richting arbeidsvraagstukken, werkte zij als beleidsmedewerker bij de FNV op het gebied van re-integratie, participatie en sociale zekerheid. Daarna is zij een aantal jaar trainer/adviseur geweest bij het bureau Blooming. Aansluitend werkte ze als onderzoeker/projectleider bij TNO. Hier leidde zij onderzoeks- en adviesprojecten over onderkant arbeidsmarkt en re-integratie, sociale zekerheid, sociale innovatie, diversiteit in personeelsbeleid en leeftijdsbewust beleid.

Sinds 2010 is zij docent aan de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening verbonden. Hier geeft zij ondermeer onderzoeksmethoden, sociologie, integratie uitkering en re-integratie, begeleidt afstudeerders bij hun onderzoek en ontwikkelt zij de onderzoekslijn in het curriculum. Ook ontwikkelt zij samen met collegas van SJD en MWD de nieuwe minor Armoede en Participatie (werktitel).

Als lid van de kenniskring van het lectoraat Armoede Interventies deed zij eerder onderzoek naar schuldpreventie in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, samen met de Hogeschool Utrecht. Momenteel werkt zij mee aan het project Raak Publiek Sturen op motivatie. Naast meer inzicht in de rol van motivatie bij financile educatie willen we met dit project ook concrete handvatten opleveren voor professionals om te kunnen sturen op motivatie.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database