Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

dhr.  mr. I. Timmer (Ivar)

Hoofddocent Legal Management

Ivar Timmer is onderzoeker bij het lectoraat Legal Management en hoofddocent bij de master Legal Management. Hij is hiernaast voorzitter van de Legal Tech Alliantie: de samenwerking tussen 11 opleidingen HBO-Rechten op het gebied van legal tech.

Na ruime ervaring als jurist in de beroepspraktijk, werkt hij vanaf 2004 bij de Hogeschool van Amsterdam. Tot 2010 werkte hij als docent en manager bij de opleiding HBO-Rechten en schreef hij voor deze opleiding onder andere twee privaatrechtelijke studieboeken.

Hij was projectleider van het ontwikkeltraject voor het lectoraat en de master Legal Management. Hij verrichtte vanuit diverse perspectieven ook onderzoek naar de organisatie van juridische dienstverlening, met bijzondere aandacht voor legal tech en legal service design.

Hij heeft verschillende arbeidsmarktonderzoeken verricht naar de positie van (hbo)juridische professionals. In de master Legal Management verzorgt hij het onderdeel legal service design. Hij publiceert en spreekt regelmatig op het gebied van legal management en legal tech.

Naast zijn werk bij het lectoraat verricht hij bij de Vrije Universiteit een promotieonderzoek naar het management van juridische risico's in organisaties (promotor prof. dr. Bert Niemeijer, co-promotor prof. dr. Heinrich Winter).

 

Publicaties
 

I. Timmer, Changing Roles of Legal : On the Impact Of Innovations on the Role of Legal Professionals and Legal Departments in Contracting Practice, Journal for Strategic Contracting and Negotiation, Sage Publications (verschijnt eind 2016)

N. Goudswaard, I. Timmer & R. Land, Organisatiewijs! Wat elke juridische professional moet weten over het werken in, voor en met organisaties, tweede druk, Boom Juridische Uitgevers, juni 2016.

R.C.H. van Otterlo & I. Timmer, Projectmanagement in de rechtspraktijk, hbo-editie tweede druk, Den Haag: Boom Juridische Uitgevers 2015.