Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

mw.  drs. I.G. Boelhouwer (Ingrid)

Telefoon:
0621156804
Email:
i.g.boelhouwer@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Ingrid Boelhouwer is docent/onderzoeker bij de opleiding Toegepaste Psychologie.

Ingrid heeft verschillende studies afgerond: doctoraal Pedagogie (Universiteit van Amsterdam), de master Arbeids- en organisatiepsychologie (Vrij Universiteit Amsterdam), de master Klinische Neuropsychologie (Vrije Universiteit Amsterdam) en Gezondheidswetenschappen (Vrije Universiteit Amsterdam).

Tijdens haar loopbaan in het bedrijfsleven lag de focus op management, marketing en projectleiding (met name ICT veranderingstrajecten). In 2007 maakte Ingrid de overstap naar het onderwijs. Eerst als freelancedocent bij de opleiding Geneeskunde (Vrije Universiteit Amsterdam), vervolgens als onderwijsontwikkelaar, docent, afstudeerbegeleider en examinator bij een hogeschool met afstandsonderwijs en bij een particuliere hogeschool. In 2010 startte ze bij de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam.

In haar promotieonderzoek ‘Werk na kanker’ (2017-2021) onderzoekt Ingrid de invloed van de late gevolgen van kanker en de behandeling van kanker op het werkvermogen. Ook de invloed van allerlei andere factoren wordt onderzocht, zoals de regelmogelijkheden in het werk, de werkdruk en het gedrag van de leidinggevende of collega’s. Voor dit onderzoek overhandigde de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten (NFK) Ingrid in december 2018 een aanmoedigingsprijs. Het online magazine HvanA hield een interview met Ingrid over haar promotieonderzoek.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database