Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Drie bijeenkomsten expertiselab jonge mantelzorgers

Aandacht voor mantelzorgende studenten in HvanA

27 sep 2018 16:22 | AKMI

Lotte Stolk, onderzoeker lectoraat Community Care, nodigt uit om je aan te melden voor de bijeenkomsten in oktober en november 2018 over en met mantelzorgende studenten. De data zijn 18 oktober, 8 november en 29 november. In HvanA wordt aandacht besteed aan dit onderwerp in het artikel "help de student die ook mantelzorger is (maar nu echt)".

Het verschil van dit project met andere onderzoeken is dat we niet over de studenten praten maar met de studenten in gesprek gaan, luisteren naar hun ideeën en die proberen voor elkaar te krijgen. Dat er studenten naar deze bijeenkomsten komen is dus van cruciaal belang. Wat zou nu helpen? Een nieuw beleid? Een zichtbaar loket waar je heen kan gaan? Een campagne binnen de HvA? Elk idee en elk antwoord is mogelijk.

Beter om kunnen gaan met de al die verschillende taken: dat is waar we in het zogenoemde ‘Expertiselab jonge mantelzorgers’ aandacht aan willen besteden. In veel onderzoeken is gevraagd wat de studenten anders willen zien bij de HvA. Samen met hen, met studentenbegeleiders en andere professionals willen we bruikbare oplossingen verzinnen die de draagkracht van deze studenten kan vergroten.