Hogeschool van Amsterdam

Ad Frontend Design & Development

Associate degree, voltijd

Wil jij leren hoe je interactieve toepassingen voor het web maakt? Heb jij een passie voor code, problemen oplossen en zet jij je graag in voor de eindgebruiker? En ben je op zoek naar een praktijkgerichte hbo-opleiding, maar wil je niet vier jaar lang studeren? Dan is onze nieuwe tweejarige hbo-opleiding Frontend Design & Development misschien iets voor jou!

Start september 2021

De opleiding is nog in afwachting van het formele accreditatiebesluit van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). De verwachting is dat de opleiding op 1 september 2021 van start gaat. Ondertussen houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen, je kunt hiervoor een interesseformulier invullen.

Inschrijven

Inschrijven voor de Associate degree (Ad) Frontend Design & Development is nu nog niet mogelijk, maar we verwachten dat je je nog vóór de zomer voor deze Ad kunt inschrijven. Als je het interesseformulier invult via onderstaande button, blijf je ook hiervan op de hoogte.

Een tweejarige opleiding op hbo-niveau

Een Associate degree-opleiding is een tweejarige hbo-opleiding op niveau 5. Een Ad slaat een brug tussen het mbo-4 (niveau 4) en een hbo-bachelor (niveau 6). Met een Associate degree kies je voor een praktijkgerichte hbo-opleiding; je wordt opgeleid voor een beroep dat aansluit bij de praktijk. In dit geval word je opgeleid tot ‘frontend designer/developer' of kortweg ‘frontender’. Frontenders ontwerpen en maken interactieve, toegankelijke toepassingen voor het web. Frontenders werken binnen het gebied van software development, interactieontwerp en digitaal visueel ontwerp.

Na afronding van deze tweejarige hbo-opleiding, krijg je een wettelijk erkend hbo-diploma met de graad Associate degree. Met dit Ad-diploma kun je direct aan de slag in het werkveld of doorstromen naar de bacheloropleiding Communication and Multimedia Design (CMD) of HBO-ICT.

Je leert door te doen

De beste manier om iets te leren, is door het te doen. Frontend Design & Development (FDND) is een flexibele, praktijkgerichte hbo-opleiding. Vanaf dag één werk je - individueel én in teamverband - aan actuele opdrachten voor echte opdrachtgevers. Dit zorgt ervoor dat je over actuele kennis, houding en vaardigheden beschikt, die je na het afronden van de opleiding direct kunt inzetten. De lessen worden gegeven door docenten en experts uit het vakgebied.

Je bouwt een netwerk op

FDND werkt nauw samen met bedrijven uit de creatieve industrie. Tijdens de opleiding doe je veel ervaring op in de praktijk en krijg je ook de kans om een netwerk op te bouwen, waarbinnen je mogelijk een stageplek en een werkplek kunt vinden.

Mogelijke beroepen

Met de kennis, skills en alle praktijkervaring die je in de opleiding opdoet, kan je na afloop van de opleiding onder andere solliciteren voor de beroepsrollen: Frontend Web Developer, HTML/CSS Developer, Frontend Web Designer, User Interface Developer en Frontend Engineer.

Toelatingseisen

Je kunt de Ad FDND volgen met een mbo-4, havo- of vwo-diploma. Wil jij graag starten met deze HvA-opleiding maar beschik je niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4? Dan kun je op grond van je leeftijd een toelatingsexamen maken: het 21+-toelatingsonderzoek.

Blijf op de hoogte

Heb je interesse in deze Ad, vul dan het interesseformulier in. We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 29 april 2021