Hogeschool van Amsterdam

10K Pre-Incubator

MAAK JIJ VAN JOUW INNOVATIEVE IDEE EEN STARTUP?

Reality check: Ondernemen is niet makkelijk, verre van zelfs. Ondernemen is heel, heel hard werken en met slechts een goed idee kom je er niet. Dit zeggen we niet omdat we niet in jou – als student van de Hogeschool van Amsterdam – geloven, maar omdat er nog een hoop werk aan de winkel is voordat jouw product/dienst verkocht kan worden.

Beschik je bijvoorbeeld over alle informatie die potentiele partners, financiers en medewerkers van jou willen weten? Weet jij precies hoeveel geld je nodig hebt om ervoor te zorgen dat jouw product klaar is voor de eindgebruiker? Heb je alle juridische zaken tot in de puntjes geregeld?

Het 10K Pre-Incubator programma is de kans die de Hogeschool van Amsterdam jou biedt, om de slag te gaan met jouw startup!

Ondernemen met een creatieve oplossing of duurzame innovatie bedacht tijdens je studie is hartstikke leuk, maar ook een uitdaging. Je neemt de stap van student naar ondernemer, je concurrenten bestaan niet meer uit je klasgenoten én er is geen docent meer die je vertelt wat juist is.

10K stoomt je klaar om alle brandende vragen van partners, financiers en klanten te beantwoorden en daarnaast jouw en je team verder te ontwikkelen met maar één doel voor ogen: STARTUP READY!

Het gratis 10K Programma bestaat uit zes verplichte onderdelen:

24 STEPS – DISCIPLINED ENTREPRENEURSHIP

Elke week doe je één of meerdere stappen die uiteindelijk resulteren in een volledig business model voor jouw startup.

6 DELIVERABLES

Jouw business model is slechts een deel van de inhoud, maar de verpakking doet er ook toe! Daarom verwerk je de 24 steps in onder andere twee verschillende pitches, een whitepaper, een pitch deck én leer je welke je op welk moment gebruikt.

COACHING

De coaches van het 10K programma staan gedurende het hele programma voor je klaar met uitleg, maar vooral om je steeds uit te blijven dagen en je na te laten denken over je gemaakte keuzes.

MASTERCLASSES

In het eerste half jaar krijg je 7 masterclasses van renowned experts op hun gebied. Bijvoorbeeld: Legal Fundamentals, Branding, Startup-Life balance and Online Marketing.

FEEDBACK NIGHT

Halverwege het eerste halfjaar is er een avond waarop je aan verschillende experts jouw idee pitched. De spiegel die je dan wordt voorgehouden, wordt altijd als zeer waardevol ervaren.

DRAGONS’ DEN

De afsluiting van het programma vindt plaats door middel van een Dragons’ Den, waarbij je in een leeg vertrek je startup pitcht aan vijf ervaren ondernemers en financiers.

BONUS

Naast de verplichte onderdelen, bevat het 10K programma ook methoden voor het bouwen van een team en het maken van financiële plannen.

Evidence based

Als ondernemer wil je natuurlijk enkel producten en diensten inkopen waarvan je de kwaliteit kan waarborgen. Voor 10K geldt dit net zo, daarom gebruiken wij methodes zoals 24 Steps of Disciplined Entrepreneurship en de Entrecomp. Deze methodes hebben zichzelf bewezen en tijdens 10K monitoren wij de toepassing ervan om zo continu verbeteringen door te voeren.

Combineerbaar met je studie

Het 10K programma is zo ontworpen dat je het qua tijdsbesteding kan combineren met jouw studie of stage. Natuurlijk is het zo dat je zelf verantwoordelijk bent voor agendabeheer, maar we proberen je hierin zo goed mogelijk te faciliteren. Zo krijg je een gratis werkplek in de Amsterdam Venture Studios, is er een bijzondere ondernemersregeling, kan je het 10K programma onderdeel maken van afstuderen of stagelopen in je eigen onderneming. Dit zijn voorbeelden van de mogelijkheden die we je kunnen bieden. 

Aansluiting op de volgende stap

Na het afronden van 10K heb je een rugzak vol met kennis én producten zoals verschillende pitches en een businessplan, die je kunt gebruiken om de volgende stap te zetten. Het 10K programma heeft tal van mogelijke vervolgstappen voor financieringen zoals: accelerator programma’s of het startup in residence programma van de gemeente Amsterdam. Daarnaast kan je het netwerk van 10K gebruiken om binnen de HvA studenten te vinden, die je kunnen helpen met het ontwikkelen van je product of intreden co-founder van je onderneming.

  • Het besef dat je het voor jezelf doet, dat je het niet alleen kan en dat het hard werken wordt tijdens het 10K programma.
  • Aanwezigheid bij de intensieve week: 10, 11, 12 en 13 februari (van ca. 9.00 tot 18.00).
  • Aanwezigheid op de woensdagen: 26 februari, 11 en 25 maart, 8 en 22 april, 6 en 20 mei en 3 juni (van 16.00 tot ca. 22.00).
  • Aanwezigheid bij de Dragons’ Den op 17 juni (gehele dag).
  • Actieve participatie door middel van het maken van de opdrachten.
  • Eigen verantwoordelijkheid voor je aanwezigheid, actieve participatie en communicatie bij alle onderdelen van en met alle andere betrokkenen bij het programma. (lees: regel zelf met docenten, stage en werkgever vooraf je aanwezigheid bij 10K).
  • Medewerking in evaluaties en onderzoeken vanuit het programma Ondernemerschap, waar 10K deel van uitmaakt om zo het programma steeds verder te verbeteren.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 5 februari 2020