Centre of Expertise Urban Vitality

  M. van Iersel (Margriet) MSc

NWO-promovendus | Docent Verpleegkunde
Email:
m.van.iersel@hva.nl
Werkadres:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam
Postadres:
Postbus 2125,1000 CC Amsterdam
Kamernummer:
C.209
Ga naar HvA Research Database

Margriet van Iersel werkt als onderzoeker binnen het onderzoeksprogramma Complex Care. Zij onderzoekt of en hoe een vernieuwd curriculum aan de opleiding Verpleegkunde invloed heeft op de beeldvorming van studenten over wijkverpleegkunde, en of zij na het doorlopen van dit onderwijs andere keuzen maken bij de zorgverlening aan cliënten thuis.

Naast onderzoeker werkt Margriet als docent bij de opleiding Verpleegkunde waar zij voorzitter is van de Curriculumcommissie en diverse projecten coördineert over onderwijsontwikkeling. Zij begeleidt duaalstudenten die werken in de GGZ, begeleidt studenten tijdens hun stages en examineert bij het afstuderen.

Margriet ronddde de opleiding Verpleegkunde af aan het psychiatrisch ziekenhuis Coudewater in Rosmalen en hogeschool InHolland in Amsterdam. Daarnaast volgde zij de opleiding voor eerstegraadsdocent hogere gezondheidszorgopleidingen (HGZO) aan de VU en studeerde zij Onderwijskunde aan de Open Universiteit in Heerlen.

Margriet promoveerde succesvol in 2021. Haar promotoren waren Prof. dr. Wilma Scholte op Reimer (UvA) en Prof. dr. Paul A. Kirschner (Open Universiteit). Copromotoren waren dr. Corine Latour (lector/opleidingsmanager Verpleegkunde) en Prof. dr. Rien de Vos (Centre of Evidence Based Education, AMC).

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database