Centre of Expertise Urban Vitality

  D. Dijk (Dorien)

Implementatieadviseur en onderwijsontwikkelaar
Email:
d.dijk@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Expertise:
Bewegen in en om de school, implementatie, scholingen, Europese/internationale samenwerkingen
Afwezig:
Maandag, Woensdag, Vrijdag

Dorien Dijk is implementatieadviseur en onderwijsontwikkelaar bij het lectoraat Bewegen In en Om School (BIOS) van de Academie voor Lichamelijk Opvoeding (ALO). Binnen het lectoraat houdt zij zich bezig met de ondersteuningsroute Motoriek, waarbij de nadruk ligt op de link naar de praktijk en beleid binnen de gemeente Amsterdam.

Dorien werkte 20 jaar als senior-adviseur bij het Kenniscentrum Sport en Bewegen. Zij was projectleider op verschillende thema's zoals Vaardig in Bewegen, Jongeren Binden en Behouden bij Sport en Pedagogisch Sportklimaat. Dorien studeerde aan de ALO in Groningen en werkte daarna 10 jaar lang bij de gemeente Amsterdam als jeugdsportconsulent in stadsdeel Oost. Zij heeft een groot landelijk netwerk en veel ervaring met Europese en internationale projecten en het organiseren van congressen.

Op dit moment combineert zij werkzaamheden bij het lectoraat van de ALO met freelancewerkzaamheden in de wereld van sport en bewegen met opdrachten voor bijvoorbeeld het Kenniscentrum Sport en Bewegen, de gemeente Amsterdam en het academisch sportkader van N*N.