Centre of Expertise Urban Vitality

Team en contact

Op deze pagina vind je alle leden van het projectteam van Training for Excellence en onze contactgegevens.

Raôul Oudejans

Raôul Oudejans (bewegingswetenschapper en sportpsycholoog) is bijzonder lector Sport-en Prestatiepsychologie aan de HvA en universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit, afdeling Bewegingswetenschappen. Hij is projectleider van het project Training for Excellence (T4X).

Raôul is altijd gefascineerd geweest door de oneindige mogelijkheden die mensen hebben om bewegingsvaardigheden te ontwikkelen in domeinen waarin onder uitdagende omstandigheden zoals hoge druk moet worden gepresteerd, zoals sport, podiumkunsten, en politie. Zijn onderzoek richt zich dan ook op het leren, presteren en excelleren onder hoge druk in deze domeinen.

Raôul heeft meer dan 100 internationale wetenschappelijke publicaties op zijn naam, evenals acht boekhoofdstukken en zes boeken, waaronder het studieboek Sportpsychologie (Bakker & Oudejans, 2012, 2019, Nieuwegein: Arko Sports Media). In de laatste jaren heeft hij elf succesvolle promovendi begeleid.

Bekijk volledige profiel Raôul Oudejans

VU Research Portal Raôul Oudejans

Jolan Kegelaers

Jolan Kegelaers (klinisch psycholoog) is sinds september 2018 actief als post-doc onderzoeker aan de HvA. Binnen Training for Excellence is hij verantwoordelijk voor de wetenschappelijke coördinatie, studentenbegeleiding en praktische uitvoering van het onderzoek. Naast het onderzoek naar de implementatie van innovatieve oefenmethodes binnen sport, muziek en dans, richt zijn brede onderzoeksinteresse zich op de relatie tussen presteren én psychologisch welzijn in verschillende prestatiecontexten.

Jolan behaalde zijn PhD aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), rond de ontwikkeling van psychologische resilience bij topsporters. Naast zijn werkzaamheden bij de HvA blijft hij ook nog deeltijds verbonden aan de VUB.

Bekijk volledige profiel Jolan Kegelaers

Belle van Bree

Begin 2019 ging Belle aan de slag als junior onderzoeker aan de VU Amsterdam, afdeling Bewegingswetenschappen. Hier heeft zij zowel haar bachelor als master Bewegingswetenschappen afgerond alvorens ze in het onderzoek belandde.

Naast haar werk brengt ze veel tijd door op het hockeyveld als inspanningsfysioloog van Pinoké dames 1. Zelf speelt ze hockey, tennis en golf en ze houdt er ook van om piano te spelen. Voor T4X is ze verantwoordelijk voor het onderhoud van de website en ondersteunt ze in de onderzoekstaken van de verschillende projecten.

Janine Stubbe

Dr. Janine Stubbe is bewegingswetenschapper en werkt als lector Performing Arts Medicine bij Codarts Rotterdam. Binnen het lectoraat houdt zij zich bezig met het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van dansers, musici en circusartiesten. Daarnaast werkt zij nauw samen met de medewerkers van het Codarts Performing Arts Health Centre om de gezondheid van de studenten in de podiumkunsten te optimaliseren.

Tot 2013 werkte Janine daarnaast als senior onderzoeker en coördinator sportonderzoek bij TNO. In deze functie hield zij zich bezig met onderzoek op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Hierdoor deed ze veel ervaring op met grootschalige dataverzamelingstrajecten. Zo heeft zij in opdracht van het Ministerie van VWS blessuregegevens verzameld bij 18 verschillende sporten.

Bekijk volledige profiel van Janine Stubbe

Foto David Kuyken

Michiel Schuijer

Michiel Schuijer studeerde Muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 2005 cum laude promoveerde. Hij was mede-oprichter en eerste voorzitter van de Vereniging voor Muziektheorie en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Muziektheorie.

Schuijers eigen onderzoek beweegt zich op het snijvlak van muziektheorie en historische musicologie. In zijn boek Atonal Music: Pitch-Class Set Theory and Its Contexts (University of Rochester Press, 2008) beschrijft en verklaart hij de theorievorming rond de muziek van de klassieke modernen (Schönberg, Stravinsky, Debussy e.a.) in de Verenigde Staten. Met dit boek won hij in 2010 de Emerging Scholar Award van de Amerikaanse Society for Music Theory.

Michiel Schuijer is tevens studieleider Compositie, Directie en Muziektheorie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Bekijk volledige profiel van Michiel Schuijer

Contact

Neem voor vragen, meer informatie of eventuele samenwerking contact op met Raôul Oudejans (r.oudejans@vu.nl) of Jolan Kegelaers (j.j.j.kegelaers@hva.nl).

Gepubliceerd door  Urban Vitality 24 augustus 2021