Hogeschool van Amsterdam

HvA United

EXPEDITIE NOORD #1 OVERHOEKS TOT NDSM-WERF

Deze expeditie maakt deel uit van stadsexpeditie Amsterdam Noord

Evenement

Overhoeks is als nieuw stuk stad volop in ontwikkeling. Daarnaast is Buiksloterham tegenwoordig veel meer dan een monofunctioneel bedrijventerrein. Er is ruimte voor ontplooiing, zelfbouw en innovatie. Het begint te leven. We gaan langs een aantal circulaire bouwprojecten en duurzame initiatieven, zoals Schoonschip en De Ceuvel. Ook nemen we een kijkje op de NDSM-werf om te zien wat voor metamorfose de voormalige scheepswerf ondergaat.

Hoe zorgen we ervoor dat burgers en bedrijven gaan samenwerken om de circulaire economie waar te maken? Het lectoraat Play & Civic Media en het Citizen Data Lab delen hun inzichten tijdens de gebiedsexpeditie in Amsterdam Noord.

In 2050 moet de Nederlandse samenleving zijn getransformeerd in een zogenoemde circulaire economie. In deze duurzame recycle-economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt.Hoe zorgen we ervoor dat burgers en bedrijven gaan samenwerken om de circulaire economie waar te maken?

Het lectoraat Play & Civic Media en het Citizen Data Lab doen meerjarig onderzoek naar nieuwe economische waarden en de werking van lokale platforms voor een circulaire economie, zoals Cleantech Playground De Ceuvel. Ze delen hun inzichten tijdens de gebiedsexpeditie in Amsterdam Noord.

Programma

Woensdag 19 juni 19.30-22.00 uur
Startlocatie: A-lab in Amsterdam Noord
Meer informatie en aanmelden

Deze stadsexpeditie maakt deel uit van Expeditie Noord van 18.30-22.00 in A-lab 

Contactpersoon HvA: Wouter Meys (Creative Industries)

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 30 mei 2019