Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Mbo'ers met een kleine studievertraging toch toelaatbaar in 2022

Ik zit in het laatste jaar van het mbo en kan een aantal onderdelen niet afronden. Kan ik toch starten aan het hbo?

Heb je een inschrijfverzoek ingediend voor een hbo-opleiding aan de HvA maar ben je niet voor 1 september in het bezit van een mbo-diploma? Neem dan contact op met je mbo-opleiding. Zij gaan met jou in gesprek om te beoordelen of jij in aanmerking komt voor een positief afrondingsadvies op basis van een kleine studievertraging. Hiermee kun je in september alsnog starten met een hbo-opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam.

Heb jij in het laatste jaar van je mbo-opleiding door de maatregelen rond het coronavirus een kleine studievertraging en kun je daardoor één of een aantal studieonderdelen niet op tijd afronden? Dan ontvang je je mbo-diploma pas na 1 september 2022. Maar: met een positief afrondingsadvies van je mbo-opleiding kun je alsnog in september starten met een hbo-opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Je moet dan wel vóór 31 december 2022 je mbo-diploma behalen om definitief ingeschreven te worden.

Heb je dit positieve afrondingsadvies ontvangen? Lever het dan zo spoedig mogelijk, en uiterlijk op 15 augustus 2022, in bij de Centrale Studentenadministratie (CSA) van de HvA via www.hva.nl/upload. Heb je vragen over de deadline? Neem dan contact op met CSA via 020-5951401 (werkdagen 08.30u -17.30u) of via het digitaal servicepunt.

Als jouw afrondingsadvies is ontvangen, neemt een begeleider van de HvA contact met je op. Samen stel je een studieplan op, dat jou in staat stelt om je mbo-diploma te halen vóór 31 december 2022 én vakken te volgen op je nieuwe hbo-opleiding.