Hogeschool van Amsterdam

Praktijkjaar 2

In het tweede jaar kunnen studenten in uw organisatie leren wat er van een aankomend professional wordt verwacht. Dit doen ze niet alleen door taken van een professional eigen te maken, maar ook doordat ze met vraagstukken uit uw organisatie aan de slag gaan. Studenten zullen in uw organisatie twee dagen hun praktijk lopen. De praktijkdagen zijn maandag, woensdag en/of vrijdag. Dinsdag en donderdag zijn de studenten op de opleiding en volgen zij onderwijs.

Studenten doorlopen een individuele praktijk van minimaal een dag per week, waarbij ze gericht kennismaken met wat een sociaal werker in uw organisatie doet. Studenten starten begin september in uw organisatie met hun praktijk en ronden deze af in juni. Een Social Work docent zal samen met u het leerproces van de student begeleiden.

Extra aandacht wordt besteed aan de vaardigheid van de onderzoekende professional doordat studenten in groepen urgente vragen en problemen die in uw organisatie spelen, gaan onderzoeken. U, als vertegenwoordiger van de organisatie, bent betrokken als opdrachtgever. Een Social Work-docent begeleidt studenten bij deze opdracht.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 9 december 2020