Afstudeeropdrachten

Heeft u een probleem of vraagstuk dat u door een student wilt laten analyseren en oplossen? Onze vierdejaarsstudenten kunnen u hierbij helpen in de vorm van een afstudeeropdracht. Met deze opdracht laten zij zien dat ze op hbo-niveau kunnen functioneren in de praktijk. 

Een afstudeeropdracht resulteert in een adviesrapport, dat u waardevolle inzichten en concrete actiepunten kan bieden. Daarnaast creëert de student in sommige gevallen, als dit onderdeel van de opdracht is, een concreet beroepsproduct, zoals een dashboard, en balanced scorecard, of een AO/IC-beschrijving.

Voorwaarden

De HvA stelt een aantal voorwaarden aan bedrijven die afstudeeropdrachten aanbieden:

  • Uw organisatie heeft tenminste 5 FTE in dienst.
  • Uw organisatie bestaat tenminste twee jaar.
  • De stagebegeleider binnen uw bedrijf, de bedrijfsmentor, heeft een afgeronde opleiding op tenminste hbo-niveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

Duur en startdata

Onze studenten voeren in het vierde jaar van hun studie gedurende twintig weken een afstudeeronderzoek uit. De student besteedt zijn tijd geheel of grotendeels aan de afstudeeropdracht.

De student werkt elke week van maandag tot en met donderdag bij uw organisatie en komt op de vrijdagen naar school voor studie. De meeste studenten starten hun afstudeeropdracht begin februari, maar studenten kunnen bij alle opleidingen ook starten in april, september, of november, en bij de opleiding Finance & Control zelfs op elk gewenst moment.

Aanmelden afstudeeropdracht

Heeft u een afstudeeropdracht beschikbaar en voldoet deze aan de voorwaarden zoals hierboven omschreven? Stuur ons dan een mail met een link naar de afstudeeropdracht naar ct.finance@hva.nl.

De afstudeeropdracht mag zowel op de website van uw eigen organisatie als op een algemene vacaturesite of staan. Of het kan ook een link naar social media zijn, zoals LinkedIn of Facebook.

Heeft u vragen over de inhoud van een afstudeeropdracht, of wilt u contact over de inhoud van een mogelijke opdracht, neem ook dan contact op met ct.finance@hva.nl. We brengen u graag in contact met een vakdocent die met u meedenkt over een opdracht, die voor zowel uw organisatie als onze studenten waardevol kan zijn.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 1 april 2021