Topsportcoördinator faculteit Onderwijs en Opvoeding

Michael Laarman

Ik ben Michael Laarman en topsportcoördinator van de faculteit Onderwijs en Opvoeding. Als kind was ik altijd bezig met voetbal tot ik na een blessure in aanraking kwam met honk- en softbal. Vanaf dat moment was dat mijn sport en passie. Daarnaast was ik geïnteresseerd in de andere Amerikaanse sporten die ik altijd op de voet heb gevolgd.

Vanaf mijn 16e ben ik gaan coachen en vanaf die tijd ben ik bij verschillende sporten als coach actief geweest. Van jeugdteams binnen het honk en softbal tot het dames softbal team van Terrasvogels waarmee we Nederlands en Europees kampioen werden. Vanaf dat mijn kinderen gingen basketballen ben ik ook daar gaan coachen, waaronder de eredivisieteams in de meeste jeugdklassen. Daarnaast ben ik altijd verbonden geweest als bestuurslid bij verschillende verenigingen, zonder bestuur zijn er namelijk geen sportclubs in Nederland.

Sport quote

“The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.” - Sir Alex Ferguson

Favoriete sport

Honk- en softbal, basketbal

Favoriete sportmoment

Kampioenschap van de Toronto Raptors in de NBA 2019, eerste keer dat een Canadese ploeg kampioen wordt in de NBA. Winnen van de Europa cup Dames Softbal met Terrasvogels als coach.

Favoriete atleet

Steve Nash, beste guard die de NBA heeft gehad en Sir Alex Ferguson, een voorbeeld voor iedere coach.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 7 december 2020