Maak kennis met Professor of Practice Abdelhamid Idrissi

Onze Professoren of Practice hebben ieder hun expertisegebied en vertegenwoordigen daarmee ieder een van de drie D's uit het instellingsplan van de hogeschool. Met Abdelhamid Idrissi heeft de HvA een Professor of Practice in huis met heel veel ervaring op het gebied van diversiteit en inclusie. Op deze pagina lees je alles over wat hij doet op de HvA.

Abdelhamid Idrissi staat midden in de Amsterdamse samenleving. Met projecten in de wijk zet hij thematieken zoals de bestrijding van kansenongelijkheid op de kaart en voert hij de dialoog daarover in alle gebieden van de Metropool Regio Amsterdam. Abdelhamid Idrissi heeft Bouwkunde gestudeerd aan de HvA en is opgegroeid in Amsterdam Nieuw-West, waar hij de eerste Studiezaal startte, waarvoor hij in 2021 de Publieksprijs van de Nieuw Amsterdam Prijzen in ontvangst mocht nemen. Abdelhamid Idrissi werd in 2018 gekozen tot Amsterdammer van het Jaar, hij is maatschappelijk lid NPO van OC&W, lid van de programmaraad Kenniscentrum Kansenongelijkheid (Gemeente Amsterdam) en een vooraanstaande social entrepreneur met een brede visie voor de stad.

Abdelhamid Idrissi en de HvA kunnen elkaar versterken in de missie van Idrissi talent tot bloei te laten komen en de maatschappelijke opdracht van de HvA om de individuele talenten en kwaliteiten van alle studenten en medewerkers - ongeacht diens achtergrond (etniciteit, gender, religie, beperking, seksuele en/of politieke voorkeur) maximaal te laten ontwikkelen, in verbinding met de leefwereld van de student en met de stad.

Onze studentenpopulatie is divers. Deze diversiteit weerspiegelt die van de metropoolregio Amsterdam en van de werkomgeving waar onze studenten en afgestudeerden straks aan de slag gaan. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we werken en leren in een diverse en inclusieve omgeving.

Diversiteit en inclusie zijn ingebed en geïntegreerd in ons volledige onderwijs- en onderzoekportfolio. Ons onderwijs biedt, voor al onze studenten, een inspirerende leeromgeving voor het (leren) begrijpen en waarderen van verschillen, maar ook van het belang en de meerwaarde van verbinding. Als Professor of Practice zal Abdelhamid een ambassadeur zijn die vanuit zijn expertise een inspiratiebron is op de hogeschool waar het diversiteit en inclusie betreft.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 16 februari 2022