Legal Tech Lab

Roumaysae Mouaniss

Testimonial

Roumaysae Mouaniss

"Als student van de master Legal Management heb ik als afstudeeropdracht een onderzoek verricht naar de mogelijkheden om de afhandeling van (verzoeken om) nadeelcompensatie door overheidsorganisaties te digitaliseren."

"Voor mij is legal tech door de opdracht gaan leven."

Roumaysae Mouaniss - Stagiair bij Uitelkaar.nl

"Hiervoor heb ik een tool ontwikkeld voor de ondernemer die overweegt een verzoek hiervoor in te dienen. Hiermee kan de ondernemer inschatten wat zijn kans van slagen is en krijgt hij relevante informatie aangeboden die op zijn situatie van toepassing is.

Het onderzoek deed ik in opdracht van het lectoraat Legal Management en partnerorganisatie Uitelkaar.nl, mede met behulp van de software van Berkeley Bridge.

Zowel gemeenten als branche-adviseurs van ondernemersorganisatie zijn enthousiast over de ontwikkelde tool. Tijdens het project had ik de eer samen te werken met Michiel Scheltema, grondlegger van de Algemene wet bestuursrecht en voorstander van het gebruik van technologie voor beslissingsondersteuning in het bestuursrecht. Voor mij is legal tech door de opdracht gaan leven; de tool heeft mij het daadwerkelijke effect laten zien van mogelijke toepassingen."

Logo Uitelkaar.nl