Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Over het kenniscentrum

Het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding heeft de ambitie om een maatschappelijk relevant kenniscentrum voor de regio te zijn. Onderzoeks- en (onderwijs)programma’s dragen bij aan maatschappelijke ontwikkelingen op onderwijskundig en pedagogisch terrein.

Centrale missie

Het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek dat voldoet aan de standaarden van kwalitatief goed onderzoek is de centrale missie. Doel van dergelijk professioneel, praktijkgericht onderzoek is om een bijdrage te leveren aan het verbeteren en vernieuwen van de beroepspraktijk. Door het genereren van kennis en inzichten kunnen concrete oplossingen worden aangedragen voor ondervonden praktijkproblemen.

Daarmee onderscheidt en profileert het onderzoek vanuit het kenniscentrum zich nadrukkelijk ten opzichte van het academisch theoriegerichte onderzoek dat aan universiteiten wordt uitgevoerd.

Centre of Expertise Urban Education

Het Centre of Expertise Urban Education van de Hogeschool van Amsterdam onderzoekt leren en ontwikkelen van kinderen en jongeren in de grote stad.
Het Centre of Expertise wil bijdragen aan het vergroten van kansengelijkheid voor kinderen en jongeren door onderzoek te doen naar inclusieve leer- en ontwikkelarrangementen en het handelen van professionals daarbij. Op die manier draagt het Centre bij aan een optimale ontwikkeling van kinderen en jongeren. En aan het zich thuis en erkend voelen van kinderen en jongeren in een stad.

Ga naar de website van Urban Education voor meer informatie

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 15 december 2020