Onderwijs

Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie is het creatieve huis van de opleidingen: AMFI - Amsterdam Fashion Institute | HBO-ICT | Communicatie | Creative Business | Communication and Multimedia Design | Master Digital Design | Master Applied Artificial Intelligence | Ad Cyber Security | Ad Software Development | |Ad Smart Media Production | Ad Frontend Design & Development.

Onze opleidingen zijn onderverdeeld in vier clusters: Fashion, ICT, Media en Communicatie en Mediadesign. Klik op het cluster waarin u interesse heeft en u ziet meteen de bijbehorende opleiding(en).

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Het AMFI - Amsterdam Fashion Institute leidt studenten op tot creatieve en innovatieve professionals. De opleiding biedt een goede basis voor een succesvolle carrière in de modewereld. AMFI omvat met haar drie afstudeerrichtingen - Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding - de gehele keten van de mode-industrie. Designer for the Industry, Concept Developer of Production Manager zijn een paar voorbeelden van titels die te behalen zijn in het modevak.

AMFI biedt van elke afstudeerrichting ook een Engelstalige variant aan: AMFI International. Dit bevordert de internationale sfeer binnen de opleiding en bereidt studenten goed voor op de internationale context van het werkveld.

www.hva.nl/amfi
www.amsterdamuas.com/amfi

HBO-ICT

De opleiding HBO-ICT van de Hogeschool van Amsterdam bestaat uit vijf leerroutes: Business IT & Management (voltijd/deeltijd), Game Development (voltijd), Software Engineering (voltijd/deeltijd), Cyber Security (voltijd/deeltijd) en Technische Informatica (voltijd).

Bij Business IT & Management leren onze studenten hoe ze organisaties beter kunnen laten functioneren met behulp van IT. Afgestudeerden in Business IT & Management vervullen veelal een brugfunctie tussen de gebruikers en programmeurs van informatiesystemen. Communicatievaardigheden zijn dan ook van groot belang.

Bij Game Development leren onze studenten games ontwerpen, realiseren en testen. Ze leren diverse technieken en talen om games te ontwikkelen. Ook leren de studenten alles over gameplay en over de manier waarop je games kunt inzetten voor verschillende doeleinden.

Bij Software Engineering leren onze studenten softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Daarnaast leren ze te werken met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden.

Bij Cyber Security (voorheen: System & Network Engineering) leren onze studenten om technische infrastructuren te ontwerpen, realiseren en beheren. Ook leren ze alles over besturingssystemen (Windows, Apple iOS en Linux), computernetwerken en internet.

Bij Technische Informatica leren studenten hardware en software programmeren. Vanuit kennis van de laatste mogelijkheden die computertechnologie biedt, leiden wij onze studenten op om nieuwe toepassingen voor de gebruiker te bedenken en te ontwerpen. Naast Software Engineering en System and Network Engineering wordt er binnen de leerroute Technische Informatica specifiek aandacht besteed aan Embedded Systems en Industrial Automation.

-----------------------------------------------------------

HBO-ICT is een innovatieve opleiding die direct gerelateerd is aan het bedrijfsleven. Afhankelijk van de gekozen specialisatie kunnen afgestudeerden voor veel verschillende beroepen kiezen.

www.hva.nl/hbo-ict

www.hva.nl/hbo-ict-dt

-----------------------------------------------------------

Ad Cyber Security

De tweejarige Associate degree Cyber Security leidt studenten op tot cybersecurityprofessional. Studenten leren onder andere hoe de beveiliging van computersystemen in elkaar zit. Kennis en vaardigheden worden getoetst met praktijkopdrachten.

Ad Software Development

Bij de tweejarige Associate degree Software Development leren studenten hoe zij betrouwbare en gebruiksvriendelijke software- en webapplicaties bouwen. De Associate degree is praktijkgericht.

www.hva.nl/cs-ad

www.hva.nl/sd-ad

-----------------------------------------------------------

Master Applied Artificial Intelligence

De master Applied AI is een 1-jarig voltijds programma en wordt in het Nederlands aangeboden. In deze opleiding leer je hoe je AI-oplossingen ontwikkelt waarbij je rekening houdt met het gebruik, de impact van jouw oplossing op de omgeving waarin het wordt geïmplementeerd en met de ethische consequenties voor mens en maatschappij.

www.hva.nl/maai

-----------------------------------------------------------

Make IT Work

Make IT Work biedt verschillende omscholingsprogramma’s aan op hbo-niveau mét baangarantie in de IT. In vijf maanden wordt de student omgeschoold tot IT'er. Daarna kan er worden gestart bij de werkgever.

www.hva.nl/makeitwork

Communicatie

De opleiding Communicatie (CO) leidt studenten op tot professional in de wereld van communicatie. Een communicatieprofessional denkt vanuit organisatie en merk, analyseert van daaruit de omgeving en vertaalt dat in een strategisch communicatieadvies. Daarin worden boodschap, middelen en media op een innovatieve en creatieve wijze ingevuld. Hij of zij is in staat om dat proces van begin tot eind aan te sturen. Dit alles om de doelstellingen van organisatie en merk te realiseren.

Afhankelijk van de gekozen specialisatie gaan afgestudeerden aan de slag op de interne communicatieafdeling van een multinational of bij een non-profitorganisatie. Ook bij een reclamebureau of de overheid is een communicatiestudent op zijn plek. Dit is een kleine greep uit de vele beroepsmogelijkheden die een communicatiestudent heeft.

www.hva.nl/co

-----------------------------------------------------------------------------

Creative Business

De opleiding Creative Business leidt studenten op tot professional in de wereld van media, informatie en communicatie. Een mediaprofessional is informatievaardig, denkt crossmediaal, kan doelgroepgericht content produceren, organiseren, toegankelijk maken, communiceren en uitgeven én is in staat mediaformats te bedenken en te vermarkten.

Afhankelijk van de gekozen specialisatie gaan afgestudeerden aan de slag bij bijvoorbeeld mediabureaus, omroepen of uitgeverijen. Dit is een kleine greep uit de vele beroepsmogelijkheden die een CB-student heeft.

Naast de voltijdopleiding kunnen studenten ook de deeltijdopleiding volgen. Bij de deeltijdopleiding Creative Business ontwikkelt de student zich op hbo-niveau tot professional in informatie- en contentmanagement.

www.hva.nl/cb
www.hva.nl/cb-dt

-----------------------------------------------------------------------------

Ad Smart Media Production

Bij de tweejarige Associate degree Smart Media Production leer jij met behulp van slimme informatietechnologieën hoe je content produceert, distribueert en monitort. De opleiding is een cross-over van ICT en contentproductie.

www.hva.nl/smp-ad

Communication and Multimedia Design

De opleiding Communication and Multimedia Design stelt ontwerpen centraal in de opleiding. Zij wil studenten leren te denken als een ontwerper en opleiden tot interactieve media-ontwerpers met een goede aansluiting op de huidige én de toekomstige beroepspraktijk. De opleiding biedt talentontwikkeling-op-maat: studenten ontwikkelen naast een gemeenschappelijke kennisbasis een individueel profiel.

Communication and Multimedia Design gelooft in het 'human centered' ontwerpproces en ziet een steeds grotere rol weggelegd voor ontwerpers die in staat zijn om te kijken naar de menselijke kant van interactieve media. In de visie van Communication and Multimedia Design ontwikkelt de 'human centered'-aanpak zich steeds meer naar het bestuderen van de mens in zijn sociale en maatschappelijke context als basis van interactieve media-concepten. Hierbij is het van belang om te kijken naar de mens op het moment dat hij in aanraking komt met interactieve media, zijn gedrag serieus te nemen en te verwerken in het ontwerpproces.

www.hva.nl/cmd

-----------------------------------------------------------------------------

Master Digital Design

De Master of Science in Digital Design combineert praktijk, onderzoek en technologische innovatie. Studenten doen onderzoek door middel van design en 'real-world' projecten uit de industrie, uitgevoerd in een studio-omgeving. De masteropleiding is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam, negen toonaangevende ontwerpbureaus (ACHTUNG !, DDB Tribal, FHV BBDO, Fabrique, MediaMonks, Mirabeau, Momkai, TamTam en Woedend!), en een netwerk van internationale partners en sponsoren.

www.amsterdamuas.com/master-digital-design

-----------------------------------------------------------------------------

Master Digital Driven Business (multidisciplinair programma)

-----------------------------------------------------------------------------

Ad Frontend Design & Development

Bij de Ad Frontend Design & Development doe je alles met code: met code los je een parkeerprobleem op voor de Gemeente Amsterdam, ontwerp je voor het systeem van de Openbare Bibliotheek een betere zoekfunctie, en help je samen met de verpleegkundigen van het Amsterdam UMC de zorg te verbeteren. Je richt je tijdens deze tweejarige studie op webdesign, visual interface design en frontend development. Vanaf het begin van de opleiding werk je aan actuele opdrachten van échte opdrachtgevers, en leer je samenwerken in multidisciplinaire teams.

www.hva.nl/fdnd-ad

Naast onze bachelor-, ad- en masteropleidingen bieden we flexibel onderwijs in de Digital Society School.

Shape our future

Why wait until the tech that shapes our future is a given? Instead, let’s work on ideas to successfully integrate digital technology in our lives and society today.

To this end, we have founded the Digital Society School. Through the school, we seek to research the impact of technology on society, develop the skills necessary to guide the transformation and pass on this knowledge and these skills to a new generation of professionals. They are ready to begin work on the United Nations Sustainable Development Goals for 2030. They will be the architects of transformation, across the world as well as in Amsterdam.

Watch the video 'Digital Society School - A learning community ' for more information.

Work with us across disciplines, generations and backgrounds

We are a diverse group of designers, developers and researchers that shape tomorrow’s society through digital technology, using human-centered design approaches. We are explicitly open, placing our findings at the world’s disposal. We believe that our digitally fuelled future can -and should- be inclusive, intelligent and involve us all. We invite students and professionals from creative industries to join us on our mission.

Intern at DSS

An internship at Digital Society School will open up a world of opportunities. You’ll be part of a vibrant interdisciplinary group during a semester and have unique access to a network of experts in the field.

Watch the video 'Digital Society School learning experience ' for more information.

Institutional partners

Our partners understand that positive impact on society goes hand in hand with value creation for their own organisation. They are ready for digital, integral solutions for ‘people, planet and profit’, in line with the United Nations Sustainable Development Goals. Sure, they might not know how to get there yet, but that is exactly what we’ll work on together.

For information and application: digitalsocietyschool.org

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 8 februari 2023