Hogeschool van Amsterdam

Live radioreportages in OBA door studenten HvA

8 mei 2019 14:22 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Bijna 200 tweedejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam hadden van 1 tot 12 april hun redactietafel staan in 19 vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Hier maakten zij live radioreportages als opdracht voor het project Campus Urban Radio.

Toeristenoverlast en een oude fietsenmaker

Voor het maken van de radioreportages trokken de studenten van de opleiding Creative Business de wijk in en interviewden ze bewoners. De reportages hadden uiteenlopende onderwerpen, van overlast van Airbnb-toeristen in het centrum, een winkel die sluit wegens een muizenplaag in Slotermeer tot een fietsenmaker die al 40 jaar de banden van de buurtbewoners plakt in Oost. De studenten gingen aan de slag vanuit hun redactietafels in 19 buurtvestigingen van de OBA.

Live op NH Radio

De regionale radiozender NH Radio zendt in de week van 13 mei iedere dag één reportage uit in de NH Ochtendshow, dagelijks tussen 6-9 uur. De vijf reportages die worden uitgezonden zijn geselecteerd door NH Radio presentatoren Jeanne Kooijmans en Bart Slim. De studenten zijn aanwezig in de studio om over hun ervaringen te vertellen.

Ben je benieuwd naar de reportages die tijdens dit radioproject zijn gemaakt of heb je vragen?

Ga dan naar HvA Campus Creators of zet je radio aan en luister van 13 t/m 17 mei in de ochtend naar NH Radio.

Meer informatie? Neem contact op met Rob van Burik, r.j.w.van.burik@hva.nl.