Hogeschool van Amsterdam

Make IT Work maakt kans op Pro-Motor award 2018

5 nov 2018 13:00 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Omscholingstraject Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam is genomineerd voor de Pro-Motor award 2018. Deze jaarlijkse prijs voor een ambitieus idee stimuleert onderscheidende samenwerkingen tussen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid.

Volgens de jury is Make IT Work - dat hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond omschoolt naar een IT-functie op hbo-niveau - onder meer opgevallen door het hoge rendement. Van de deelnemers sluit 91% het project succesvol af en 97% is blijvend werkzaam in de IT. Het project wordt daarnaast op Europees niveau gewaardeerd en geldt als een voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van digitalisering.

Make IT Work neemt het op woensdag 28 november op tegen de vier andere genomineerden . Dan maakt Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, in het Acht + Meerwarenhuis in Amersfoort bekend welk initiatief er met de prijs vandoor gaat.

Eerdere nominaties voor HvA

Het is niet de eerste keer dat de Hogeschool van Amsterdam genomineerd is voor een Pro-Motor award. Vorig jaar was het de eer aan het biertje Hemelswater, dat gebrouwen wordt met opgevangen regenwater. In dit project werkt het voormalige MediaLAB Amsterdam samen met de Amsterdamse bierbrouwerij de Prael. Twee jaar geleden was er een nominatie voor de Knowledge Mile , onderdeel van het Amsterdam Creative Industries Network . De Knowledge Mile bevindt zich tussen het Amstelplein en het stadhuis, en richt zich op het verbeteren van dat leef- en werkklimaat door onderwijs en onderzoek aan elkaar te koppelen.

De Pro-Motor award is een initiatief van Katapult , een netwerk van meer dan 150 samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en bedrijfsleven.