Hogeschool van Amsterdam

Afronding van het groepsproduct van project Storytelling

Blog #3

11 mei 2018 11:00 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

In dit blog vertellen vier studenten uit het propedeusejaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie over het project Storytelling. Merel Onrust, Simon de Vries, Femke Post en Sifra Kruijswijk, tevens studentenredacteuren van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam, delen hun ervaringen tijdens het project.

Merel Onrust

Merel Onrust

“Na een week relaxen, begonnen we uitgerust en opgewekt aan week 3 van project Storytelling. We hadden maandag en dinsdag nog om onze powerpointpresentatie helemaal af te maken, want woensdag om negen uur was de deadline. Maandag hebben we de zogenoemde ideation-fase gepresenteerd aan de klas. We gaven elkaar feedback en het was vooral heel leuk om te zien hoe verschillend de ideeën zijn. Elke groep uit de klas heeft de Young Talent Factory als opdrachtgever, maar toch vult elke groep het project heel anders in.

Na de presentaties zijn we buiten gaan zitten met onze laptop op schoot. Genietend van het heerlijke weer hebben we de powerpoint afgemaakt. Samengevat was de start van project Storytelling intensief, maar ook leerzaam. Ik ga nu beginnen met mijn individuele product, dat een magazine gaat worden.”

Simon de Vries

Deze week geen bijdrage.

Simon de Vries

Femke Post

“Ondanks het feit dat we meivakantie hadden, moesten er nog wel een aantal dingen gebeuren voor het project. Mijn groepje besloot eerst te genieten van de vrije dagen, wat het weer zeker toeliet. Een enkeling van ons ging zelfs nog op vakantie (jaloersmakend). De presentatie die aankomende maandag gegeven moest worden, werd dan ook nog even uitgesteld.

Twee dagen van tevoren besloot mijn groepje de feiten onder ogen te zien en begonnen we aan de presentatie. In de powerpointpresentatie wordt de gehele ideation-fase vastgelegd: de stappen die we de afgelopen weken ondernomen hebben om inzicht te krijgen in de doelgroep en de stories die we hierop gebaseerd hebben.

Femke Post

In plaats van verslagen en rapporten, waar we inmiddels gewend aan zijn geraakt, is het groepsproduct dat we moeten inleveren alleen deze powerpoint. Het blijkt nog wel een taak om deze goed duidelijk te maken voor onze coach in de verwachte steekwoorden.

Op zondagmiddag denken we dat de presentatie compleet is en gaan we weer een week met lessen tegemoet. Gelukkig zijn dit er niet zoveel en hebben we met de aankomende Hemelvaart toch nog een beetje vakantie.”

Sifra Kruijswijk

“Na een week vakantie (lees: werken en studeren) was het weer tijd om lessen te volgen. Echter ging dat niet helemaal volgens plan bij mij en moest ik er een weekje ‘vakantie’ aan vastplakken. De griep heeft mij namelijk te pakken gekregen. Dus in plaats van genieten van het mooie weer en volop bezig te zijn met het project Storytelling, lag ik in mijn bed of hing ik boven de wc (verder geen details). Dit was voor mij vrij lastig, omdat ik altijd controle wil hebben over de situatie. Dit lukte niet echt. Daar kwam ook nog eens bij dat mijn telefoon al een aantal dagen doet waar hij zin in heeft en ik dus niet goed bereikbaar ben. Hierdoor was het communiceren met mijn projectleden een extra uitdaging. Wat voel je je toch leeg zonder zo’n mobieltje, gelukkig bestaat de Facebook Messenger nog.

Sifra Kruijswijk

Afijn, ik heb mijn bijdrage enigszins kunnen leveren, namelijk door een paar powerpointsheets te maken. Mijn projectleden hebben de presentatie gehouden, waar ik helaas niet bij kon zijn. De presentatie is ingeleverd. Opgelucht dat het toch gelukt is. De laatste stappen van het gezamenlijke deel zijn nu afgerond. Volgende week gaan we verder met het individuele deel. Aan mij de taak om de mooiste website te bouwen voor mijn opdrachtgever: het International Office van de opleidingen Communicatie en Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam. Wordt vervolgd…”