Hogeschool van Amsterdam

Minorenmarkt: markt voor je toekomst

16 mrt 2018 11:46 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Een minor kiezen is nog best een taak. Het enorme aanbod dat alleen de Hogeschool van Amsterdam (HvA) al te bieden heeft, werd op woensdag 7 maart tentoongesteld in de vorm van een markt. Studenten konden deze bezoeken om inspiratie op te doen.

Wie de broedplaats in het Benno Premselahuis (BPH) binnenkwam, kwam terecht tussen tientallen studenten; allen op zoek naar de juiste minor. Alle minoren werden gepresenteerd door teams van studenten en docenten, die jou via lesmateriaal en hun ervaringen konden informeren.

Maar waarom is het eigenlijk belangrijk om een minorenmarkt te bezoeken? Onze studentenredacteuren Emma Hersbach en Femke Post zochten het uit.

Prikkelen bij studenten

“Een minorenmarkt geeft een heel rijk beeld van het aanbod en geeft je de mogelijkheid om af te gaan op je gevoel. Zo kun je iets kiezen wat echt bij je past”, vertelt Maurits Brans. Zelf is hij docent bij de minor Young Professionals Program Amsterdam. “Tijdens de markt ontmoet je de docenten waarmee je gaat samenwerken en je kunt zien welke stof er behandeld gaat worden. Je wordt geprikkeld en ik denk dat dat heel belangrijk is.”

Een realistisch beeld

De studenten verwachtten vooral veel te hebben aan de ervaringen van medestudenten, die hen al zijn voorgegaan. “Ik vind het vooral leuk dat de minoren hier op verschillende manieren worden belicht, niet alleen door de docenten maar ook door studenten. Dat geeft een realistischer beeld”, vertelt Irene Geurtz.

Caro Jansen en Irene Geurtz

Zelf vindt zij het ook belangrijk dat er op een dag als deze toelichting kan worden gegeven op de informatie op de website. Medestudente Caro Jansen deelt deze mening: “Niet alles was me even duidelijk, maar op deze manier krijg ik een helder beeld en kan ik precies zien of iets bij me past.”

Ook voor studenten die al weten welke minor ze willen gaan volgen, is de minorenmarkt relevant. “Ik kom hier één specifieke minor bezoeken”, zegt Jyoti Daalmans. Hij wil gerichte vragen stellen over de minor aan docenten en studenten. Ook hij vindt het belangrijk om ervaringen van anderen te horen en dit mee te nemen in zijn beslissing.

Studenten kunnen veel informatie over minoren op het internet vinden, maar spreken met docenten en studenten geeft toch meer inzicht in de realiteit. Door de minorenmarkt te bezoeken, krijgen ze bovendien meer zicht op het aanbod. Ervaringen van anderen kunnen de studenten daarnaast helpen om een juiste keuze te maken.