MIC-docent wordt 3e in Docent van het Jaar-verkiezing

4 apr 2017 15:14 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Media, Informatie en Communicatie-docent Corinne van der Velden heeft tijdens de onderwijsconferentie op dinsdag 4 april de 3e plaats behaald in de Docent van het Jaar-verkiezing. Van der Velden werd onlangs uitgeroepen tot faculteitswinnaar bij de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI). Zij kreeg van de studenten de meeste stemmen. Van alle faculteitswinnaars behaalde ze dinsdag uiteindelijk de derde plaats in de Docent van het Jaar-verkiezing van de hele Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Op de eerste plaats eindigde Aviation-docent Youssef el Bouhassani. Tweede werd Lubna Medema-Baroud, van de opleiding HBO-Rechten.

Tijdens de uitreiking hoopte Van der Velden stiekem op een tweede plaats, 'want bij Idols heeft Jim veel meer bereikt dan Jamai'. Toch vindt ze de nominatie op zich al een prijs en een mooie blijk van waardering. Met een derde plek hoeft ze dan ook zeker niet ontevreden te zijn. Het juryrapport was lovend:

"Corinne is een docent met een enorme passie voor zowel het docent wezen als voor haar vak. Bij het bijwonen van haar college valt op hoe zij een grote klas op een vrijdag middag, terwijl de zon schijnt, toch kan motiveren om te werken aan hun opdrachten. Dit doet zij met enorm enthousiasme en persoonlijke aandacht. Zij is constant studenten van feedback aan het voorzien en tips aan het geven aan de hand van haar eigen ervaringen. Dit werkt omdat zij precies weet in welke fase van een opdracht haar studenten, die zij ook allemaal bij naam kent en benoemt, zitten en welke invulling haar studenten individueel aan deze opdracht geven. Corinne is erg flexibel tijdens haar lessen en geeft hier gezien de situatie een unieke invulling aan. Dat zij hier zelf op reflecteert en ook feedback op vraagt helpt dan ook alleen maar bij het worden van een nog completere docent en een voorbeeld voor haar studenten."

​Van der Velden wint met haar derde plaats een geldbedrag van 500 euro, te besteden aan onderwijs.