Ruim 40 bedrijven presenteren zich op stagemarkt HBO-ICT

20 apr 2015 08:40 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Twee maal per jaar vindt er een stagemarkt plaats bij de opleiding HBO-ICT. Donderdag 16 april was het weer zo ver: tweede- derde en vierdejaarsstudenten HBO-ICT gingen op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of project voor het studiejaar 2015 – 2016.

De beganegrond van gebouw Kroonjuweel is omgetoverd tot stagemarkt, waar ruim 40 ICT-bedrijven zich op hun best presenteren. Ze hebben leuke hebbedingetjes meegenomen: niet alleen de gebruikelijke pennen en sleutelhangers, maar ook USB-sticks en voedsel. Een half jaar geleden werden er zelfs drones en virtual realitybrillen uit de kast getrokken.

Uiteindelijk komt het echter vooral neer op het hebben van een goed verhaal. Bij iedere kraam worden dan ook aan de lopende band gesprekken gevoerd. Er wordt veel gepraat over de rol die studenten in de bedrijven zouden hebben. ‘Als stagiair bij ons, ben je een volwaardig lid van het team’, klinkt het regelmatig. ‘Wat opvalt, is dat veel studenten echt een duidelijke visie hebben over ICT’, vertelt de man achter de stand van Ordina.

Twee kanten op

‘Vandaag eens kijken of we weer wat geweldige stagiairs kunnen vinden’, plaatst Nancy Beers van internetbureau Synetic donderdagochtend op Twitter. Het is tekenend voor de stagemarkt van HBO-ICT: de zoektocht werkt twee kanten op. Studenten zoeken een stage, maar bedrijven zijn net zo hard op zoek naar goede stagiairs. De stagemarkt is dan ook een uitkomst voor beide partijen.

Door: Jos Willemsen