Hogeschool van Amsterdam

Masterclass re-set | Van duurzaam willen naar duurzaam doen: Hoe krijg je mensen mee?

Lector Reint Jan Renes over gedragsverandering

Evenement

Je ziet de HvA graag een verandering doormaken om versneld duurzamer te worden. Daarvoor wil jij je inzetten, maar alleen kun je die verandering niet voor elkaar krijgen. Daar zijn meer mensen voor nodig! Hoe krijg je mensen zo ver mee te doen? Reint Jan Renes neemt je tijdens de eerste masterclass van re-set mee in dit proces. Als lector van de onderzoeksgroep Psychologie voor een Duurzame Stad weet hij als geen ander hoe je mensen in beweging kunt krijgen.

Reint Jan Renes

Deze masterclass is open en gratis toegankelijk voor iedereen bij de HvA. Of je nu veel voor het klimaat doet of nog nooit over duurzaamheid hebt nagedacht, iedereen is welkom. Laat ons weten dat je komt , zodat we rekening kunnen houden met het aantal aanwezigen.Voel je vrij om iemand mee te nemen!

Er is veel aan de hand met ons wereldwijde klimaat: we moeten ons gedrag radicaal veranderen om de CO2-uitstoot te verminderen. Zodoende kunnen we de catastrofale gevolgen van de opwarming van de aarde voorkomen. Vanuit de wetenschap wordt massaal de noodklok geluid. In de (internationale) politiek worden klimaatakkoorden gesloten. Toch gaat de transitie traag: een gedragsverandering gaat niet zo snel.

Reint Jan presenteert op donderdag 27 februari de nieuwste gedragswetenschappelijke inzichten via een levendige mix van inspirerende voorbeelden. Ook geeft hij concrete en praktische handvatten voor het effectief opstarten van een duurzaam verandertraject. Zo weet jij aan het einde van deze masterclass hoe je de mensen om je heen klimaatvriendelijke keuzes kunt laten maken.

PROGRAMMA

16:15 | Inloop
16:30 | Start masterclass
18:00 | Einde masterclass
18:30 | Ruimte verlaten

De masterclass biedt ruimte voor vragen en discussie.
27/02 | 16:15 - 18:30 | Locatie: Benno Premsela Huis, 00B01

Over Reint Jan

Reint Jan Renes is sinds maart 2019 lector bij Psychologie voor een Duurzame Stad . Hij is gespecialiseerd in de psychologie van maatschappelijke vraagstukken en gedragsverandering. In de afgelopen vijftien jaar was Reint Jan betrokken bij diverse praktijkgerichte, maatschappelijke onderzoeksprojecten. Hij kwam erachter dat voor een effectieve gedragsbeïnvloeding je intrinsiek moet willen begrijpen wat mensen drijft en nieuwsgierig moet zijn naar waar de weerstand zit. Om mensen mee te krijgen in de transitie naar een duurzamere wereld, is oprechte interesse in iemands belevingswereld cruciaal.

Over de masterclasses van re-set

re-set is het netwerk van duurzame koplopers binnen de HvA . We organiseren verschillende events om de community van HvA'ers te inspireren, verbinden én vergroten. Tijdens een masterclass van re-set geeft een expert binnen de HvA een lezing. Als kennisinstituut heeft de hogeschool veel kennis, kunde en ervaring in huis. De kennis die tijdens een masterclass wordt gedeeld, helpt ons de transitie naar een duurzamere hogeschool in ons dagelijks leven toe te passen.

Gepubliceerd door  Re-set 18 februari 2020

Datum

Startdatum 27 feb

Tijd

16:15 - 18:30 uur

Contact

Locatie

Benno Premselahuis (BPH)

Rhijnspoorplein 1

1091 GC Amsterdam

020 595 4700