Re›set Inspiratielunch #2

Fossielvrij Onderwijs vertelt!

Evenement

Tijdens de inspiratielunch van re›set deelt iemand buiten de HvA zijn visie op een toekomstbestendige en duurzame wereld. Uit die ervaringen kunnen we zelf inspiratie putten om van de HvA de duurzaamste hogeschool te maken.

Evenement voor studenten en medewerkers van de HvA

Op woensdag 4 december is Femke Sleegers van Fossielvrij Onderwijs te gast! Deze afdeling van Fossielvrij NL (de Nederlandse tak van 350.org) focust op de invloed die de fossiele industrie heeft op het onderwijs in Nederland.

Invloed van fossiele industrie op hoger onderwijs

Fossielvrij NL bouwt aan een burgerbeweging die de macht van kolen-, olie- en gasbedrijven doorbreekt. Zo versnellen ze de transitie naar een duurzame economie. Ze roepen publieke instellingen - zoals pensioenfondsen, musea en scholen - op hun banden met de fossiele industrie te verbreken. Op die manier brokkelt de machtspositie van fossiele bedrijven af en ontstaat er ruimte voor een eerlijk, decentraal energiesysteem met 100% duurzame energie voor iedereen.

Tijdens de inspiratielunch richten we ons op de invloed van de fossiele industrie op het hoger onderwijs. Wat voor rol zouden wij als HvA moeten innemen ten opzichte van samenwerkingen, zoals stages? En ten opzichte van contracten, zoals die van duurzame energie bij Shell? Hoe denken wij bovendien over ABP? Het pensioenfonds dat nog steeds investeert in fossiele energie en waar HvA-medewerkers verplicht bij aangesloten zijn.

Je hoort het tijdens de inspiratielunch, waar ook ruimte is voor discussie.

Aanmelden

Laat je even weten of je komt? re›set biedt een gratis, veganistische lunch aan voor alle studenten en medewerkers van de HvA. Natuurlijk mag je ook je eigen eten meenemen.

Wil je op de hoogte blijven van re›set? Meld je dan aan voor de mailinglijst.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 26 november 2019