Dag van de Duurzaamheid

Evenement

Wat zit er in een gemiddelde afvalbak van de HvA? Wat voor winst valt er te behalen als we beter scheiden? En hoe kun jij op een makkelijke manier meer groen in huis halen? Ook als je geen groene vingers hebt. De HvA geeft op donderdag 10 oktober - de Dag van de Duurzaamheid - concrete adviezen om te verduurzamen. Want duurzaamheid is niet moeilijk of een ver-van-mijn-bedshow; duurzaamheid is van ons allemaal en met kleine stapjes kun je al een hoop bereiken!

Van bergen afval tot groene vingers | Hoe ziet de dag eruit?

13:30 - 14:00 | Inloop
14:00 - 14:15 | Kick-off
14:15 - 15:00 | Workshops Afvalanalyse + Hoe verstek je een plant?
15:00 - 16:00 | Gastsprekers
16:00 - 16:30 | Borrel

Laat weten dat je erbij bent. Meld je hier gratis aan!

Alle activiteiten vinden plaats op de begane grond van het Kohnstammhuis.
Wibautstraat 2-4 | Amstelcampus | 1091 GM | Amsterdam

Afvalanalyse

Wat voor soorten afval vind je in de grote restbakken van de HvA? Hoeveel restafval zou er werkelijk overblijven als we ons afval scheiden? Op de Dag van de Duurzaamheid kieperen we de bakken leeg en gaan we lekker wroeten! We halen alles uit elkaar en sorteren het afval op categorie. Wat zegt de inhoud over onze dagelijkse footprint?

De analyse maakt deel uit van een grotere, nieuwe visie op afval. Hoe kunnen we als hogeschool inkoop, gebruik, inzameling, logistiek en verwerking verduurzamen? En belangrijker: hoe passen we ons gedrag daarop aan?

Hoe verstek je een plant?

Wil je meer groen in huis halen, maar heb je geen zin om je portemonnee leeg te trekken in de Intratuin? Het vergroenen van je huis hoeft geen bergen geld te kosten! In deze workshop leer je meer over het verstekken van planten. Hoe kun je met een plant die je al in huis hebt nieuwe potjes aarde vullen? Zelfs als je geen groene vingers hebt, gaat dit lukken. Zo groeien babyplantjes weer uit tot een geheel nieuwe plant. Groen, duurzaam en gratis.

Gastsprekers

Raak geïnspireerd door gastsprekers van KromkommerJoin The Pipe en Moyee Coffee. Stuk voor stuk sociale ondernemingen die duurzaamheid op de kaart zetten en jou komen vertellen hoe ze dat hebben gedaan.

Meer info

De Dag van de Duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van re-set, young re-set, Faculteit Business & Economie en Facility Services. Samen willen we bewustzijn creëren onder studenten en medewerkers over het thema duurzaamheid.

We hopen je donderdag de 10e te zien!

10-10 | 13:30 - 16:30 | HVA KOHNSTAMMHUIS (BG) | WIBAUTSTRAAT 2-4 | 1091 GM | AMSTERDAM

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 7 oktober 2019