Hogeschool van Amsterdam

Excellentiestudenten organiseren eerste MBO Stage Awards event

22 feb 2016 00:00 | Faculteit Business en Economie

Excellentiestudenten hebben in het kader van de Studium Excellence module, Real Life Event Organisation, de award show georganiseerd van de eerste MBO Stage Awards.

De MBO Stage Awards werd op 18 februari in theater De Rietwijker in Amsterdam Noord gehouden. Awards werden uitgereikt aan de beste stagiaire, de beste stagedocent en het beste stagebedrijf. Met het uitreiken van de MBO Stage Awards wil Gemeente Amsterdam de stagedriehoek MBO-stagiaires, -docenten en -bedrijven in het zonnetje zetten. 

De excellentiestudnten waren ook verantwoordelijk voor de organisatie van de aansluitende netwerkborrel, die de aanwezigen een mooie gelegenheid bood om te netwerken en te praten over toekomstige stages.

De tweedejaars excellentiestudenten werkten samen met het Stadsdeel Noord, ROC, Academie van de Stad en VEBAN. De Studium Excellence module staat onder leiding programmamanager Irena van Nynatten-Janikowska: ‘De studenten werken geheel zelfstandig aan een dergelijk evenement. Zij hebben contact met gebouwbeheer, leveranciers, regelen catering, sprekers, gasten en fotografie en leren hun werk aan de hand van draaiboeken te organiseren. Ik hoop dat dit initatief ook voor het HBO wordt opgepakt in de toekomst. Dan kunnen onze Real Life Event Organisation-studenten ook 'in huis' hiermee aan de slag.’