Centre for Economic Transformation | CET

  Dr. N. Arbones Aran (Nuria)

Programme leader City Marketing in Europe – Cities & Visitors Research
Telefoon:
0621156402
Email:
n.arbones.aran@hva.nl
Werkadres:
Fraijlemaborg, Fraijlemaborg 133, 1102 CV Amsterdam
, Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 524,1000 AM Amsterdam
Kamernummer:
ZUIDSE
Ga naar HvA Research Database

Núria Arbonés Aran is geboren en opgegroeid in Barcelona en heeft daarna op verschillende plaatsen gewoond en gewerkt. Sinds 1994 heeft ze zich gevestigd in Amsterdam en later in Diemen. Ze heeft een master in Catalaanse Taal, Letterkunde en Cultuur van de Universiteit van Barcelona en een master Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie in Amsterdam bleef ze voltijd betrokken voor een aantal jaar bij de Universiteit van Amsterdam in de functie van Lector Catalaans, waarbij ze ook meewerkte aan de ontwikkeling van onderwijs en onderzoek naar culturele perspectivisme, denkbeelden en het maken van geschiedenis.

Tegenwoordig werkt zij vooral op de Hogeschool van Amsterdam, waar ze in 2010 het internationale onderwijsprogramma City Marketing in Europe initieerde. Het programma is gegroeid tot een brede samenwerking tussen partner universiteiten in Barcelona en Parijs, en het onderzoekcentrum CAREM, het multidisciplinaire arrangement Urban Management en International Business Studies van de hogeschool. Haar huidige professionele interesse richt zich op comparatieve studies in het bijzonder op de gebieden van (tribale) marketing, consumentengedrag en stads imago, identiteit en reputatie.

Van 2010 tot 2015 heeft ze haar werk als programma leider en docent bij City Marketing in Europe gecombineerd met haar promotie traject wat heeft geresulteerd in het proefschrift ‘Beleving (be)grijpen: Studenten en andere Amsterdamse «tribes»‘. Dankzij dit traject heeft ze genoten van een stimulerende en vruchtbare samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Haar werk kan o.a. gezien worden als een voorstel om verschillende perspectieven en disciplines te blijven combineren en om te blijven zoeken naar een beter evenwicht tussen de vluchtigheid en snelheid inherent aan ons hedendaagse leven, en de ook zeer nodige ambacht en reflectie van fundamenteel onderzoek.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database