Centre for Economic Transformation | CET

  dr. J.F. Alvarado Valenzuela (JuanFra)

Onderzoeker in Business Failure & Recovery
Onderzoeker HvA - JuanFra Alvarado Valenzuela
Telefoon:
0621155750
Email:
j.f.alvarado.valenzuela@hva.nl
Werkadres:
Fraijlemaborg, Fraijlemaborg 133, 1102 CV Amsterdam
Postadres:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Kamernummer:
3.058
Ga naar HvA Research Database

JuanFra Alvarado is sinds 2017 onderzoeker in Business Failure & Recovery bij het Lectoraat Entrepreneurship aan de Hogeschool van Amsterdam. Binnen het lectoraat is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van het Fenix onderzoeksproject over faalverhalen en herstel van ondernemer, het ontwikkeling van onderwijsmateriaal over ondernemerschap en de ondersteuning bij dataverzameling en -analyse.

Voor zijn promotieonderzoek was hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Italiaanse consortium van de universiteiten van Milan en Brescia. Zijn onderzoek ging over ondernemerschap en innovatie van migrantondernemers in Nederland en Italië. Hij heeft mixed-methods analyse gebruikt om de ondernemerschapscapaciteiten en netwerken van ondernemers met een migratie achtergrond te beschrijven.

JuanFra heeft veel internationale ervaring in diverse organisaties. Hij heeft bij ngo’s, consultancybureaus en overheidsinstellingen gewerkt. Als socioloog ligt zijn interesse in ondernemerschap, sociale projecten, migratietrends en interculturele verbindingen.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database