Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Studieplekken

Studeren op een van onze locaties of gewoon thuis. De Bibliotheek biedt je verschillende mogelijkheden om een fijne studieplek te creëren.

Pilot: Onlinebrary

Haal de bibliotheek in huis

Studenten kunnen studeren met de bibliotheek als achtergrondgeluid (opgenomen in de Bibiotheek van de Universiteit van Amsterdam, de UB Singel). Leidt muziek je te veel af tijdens het studeren? Of lijkt je studieplek thuis zelfs in de verste verte niet op die van de bibliotheek? Doe je oortjes in, zet de binaural soundscape (3D) aan en je waant je in no time in de studieruimte van de Bibliotheek.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In deze geluidsopname: het vertrouwde geratel van de airco in studiezaal A1.01, de echo in het trappenhuis, het rondje van de schoonmaker en het verkeer aan het Singel. De portier laat je vanzelf weten wanneer het tijd is om even te onderbreken. 

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In deze geluidsopname: een computersessie vlakbij de balie, het geratel van het koffieapparaat, iemand die een boek komt halen, getik en geklik. De portier laat je vanzelf weten wanneer het tijd is om even te onderbreken.

Projectruimtes zoeken en reserveren

Gebruik Mapiq om projectruimtes in de Bibliotheek van het Wibauthuis  te reserveren.

Samen met je medestudenten aan een project werken. Er zijn verschillende soorten ruimtes beschikbaar, met en zonder monitor om je laptop op aan te sluiten. Je kunt de projectruimtes digitaal reserveren via Mapiq.

UvA-locaties

De HvA-bibliotheek vormt samen met de UvA-bibliotheek één organisatie. Daarom kunnen diverse diensten over en weer worden gebruikt. Als student kun je ook terecht op alle UvA-bibliotheeklocaties om te werken en studeren.

Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de publiekspc’s in de UB Singel (Singel 425). Via deze pc’s heb je volledige toegang tot de e-journals, e-books en databanken van de UvA-bibliotheken. Je hebt geen pasje nodig en hoeft ook niet in te loggen. Om juridische redenen is toegang tot deze digitale UvA-bronnen niet mogelijk vanaf andere pc's dan UvA-pc's.

Toegang tot UvA-draadloos

HvA'ers met een laptop, tablet of smartphone kunnen binnen UvA-gebouwen gebruikmaken van het wifi-netwerk Eduroam. Daarmee heb je geen volledige toegang tot de digitale bibliotheekbronnen, maar je kunt wel internetten. Je logt in met username/password van de HvA. Je moet dat dan specificeren voor het HvA-domein. Bijvoorbeeld als volgt:

  • username: s100
  •  passwd: .....
  • domain: hva.nl

Als het niet lukt, vraag dan even hulp aan een baliemedewerker op een van de bibliotheeklocaties.

Waar je aan moet denken:

  • In Mapiq kun je beschikbare ruimtes vanaf een week van tevoren reserveren
  • De ruimtes zijn alleen te boeken voor studenten
  • Het gebruik van de ruimte is voor minimaal twee personen.
  • Je kunt een ruimte minimaal 10 minuten en maximaal 2 uur per persoon, per keer reserveren
  • Eén persoon kan maximaal 8 uur aan totale reserveringen hebben staan.

Vragen?

Neem contact op met de bibliotheekbalie in het Wibauthuis (2e etage). Tel. 0621155550

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 29 juni 2020