HvA Bibliotheek

Studieplekken

Studeren op een van onze locaties of gewoon thuis. Ben je op zoek naar een rustig plekje om te studeren, of wil je samenwerken in een projectruimte? De Bibliotheek heeft een breed aanbod aan studieplekken. Informeer bij de bibliotheekbalie naar de mogelijkheden.

Foto studeren in de bibliotheek

Foto: Monique Kooijmans

Openbare ruimte

Of je nu wilt samenwerken met je medestudenten, rustig wilt overleggen met een docent of gewoon even bijkletsen met een klasgenoot.. Dat kan natuurlijk ook gewoon in de Bibliotheek. In de bieb mag je gewoon praten, kopje koffie erbij, tot zo in de Bibliotheek.

Stilteplekken

Heb je behoefte aan een plek waar je geconcentreerd en in stilte kunt werken? Alle HvA- bibliotheeklocaties hebben een stilteruimte. Hier kun je pas echt lekker ongestoord doorstuderen.

Projectruimtes

Ben je op zoek naar een plek waar je in alle rust met je projectgroep kunt samenwerken? Boek dan een projectruimte in het Wibauthuis.

voorwaarden projectruimte reserveren

Amsterdamse Studieplekkenkaart

Ook buiten de HvA zijn er genoeg studieplekken te vinden. Met onderstaande studieplekken kaart heb je alle Amsterdamse studieplekken in één overzicht!

Haal de bibliotheek in huis

Studenten kunnen studeren met de bibliotheek als achtergrondgeluid (opgenomen in de Bibiotheek van de Universiteit van Amsterdam, de UB Singel). Leidt muziek je te veel af tijdens het studeren? Of lijkt je studieplek thuis zelfs in de verste verte niet op die van de bibliotheek? Doe je oortjes in, zet de binaural soundscape (3D) aan en je waant je in no time in de studieruimte van de Bibliotheek.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In deze geluidsopname: het vertrouwde geratel van de airco in studiezaal A1.01, de echo in het trappenhuis, het rondje van de schoonmaker en het verkeer aan het Singel. De portier laat je vanzelf weten wanneer het tijd is om even te onderbreken. 

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In deze geluidsopname: een computersessie vlakbij de balie, het geratel van het koffieapparaat, iemand die een boek komt halen, getik en geklik. De portier laat je vanzelf weten wanneer het tijd is om even te onderbreken.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 7 oktober 2022