Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Studieplekken

Studeren op een van onze locaties of gewoon thuis. De Bibliotheek biedt je verschillende mogelijkheden om een fijne studieplek te creëren.

Foto studeren in de bibliotheek

Foto: Monique Kooijmans

Verschillende soorten studieplekken

In stilte studeren, samenwerken met je projectgroep of overleggen met je docent? De Bibliotheek heeft verschillende soorten studieplekken. Informeer bij de bibliotheekbalie naar de mogelijkheden.

N.B. door de coronamaatregelen zijn de projectruimtes in het Wibauthuis tijdelijk niet beschikbaar.

icoon gereserveerde studieplek

Reserveer je studieplek

Het is noodzakelijk dat je een studieplek van te voren reserveert. Door de coronamaatregelen heeft de Bibliotheek nog maar een beperkt aantal studieplekken beschikbaar. In sommige gevallen hebben studenten met bijzondere omstandigheden voorrang op een studieplek. Check onderstaande link als je wilt weten wat de voorwaarden zijn voor het reserveren van een studieplek.

studieplekken in Dr. Meurerhuis

Foto: Monique Kooijmans

Haal de bibliotheek in huis

Studenten kunnen studeren met de bibliotheek als achtergrondgeluid (opgenomen in de Bibiotheek van de Universiteit van Amsterdam, de UB Singel). Leidt muziek je te veel af tijdens het studeren? Of lijkt je studieplek thuis zelfs in de verste verte niet op die van de bibliotheek? Doe je oortjes in, zet de binaural soundscape (3D) aan en je waant je in no time in de studieruimte van de Bibliotheek.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In deze geluidsopname: het vertrouwde geratel van de airco in studiezaal A1.01, de echo in het trappenhuis, het rondje van de schoonmaker en het verkeer aan het Singel. De portier laat je vanzelf weten wanneer het tijd is om even te onderbreken. 

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In deze geluidsopname: een computersessie vlakbij de balie, het geratel van het koffieapparaat, iemand die een boek komt halen, getik en geklik. De portier laat je vanzelf weten wanneer het tijd is om even te onderbreken.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 15 februari 2021