HvA Bibliotheek

Onderzoek doen

In deze cursus leer je stapsgewijs het hele proces van onderzoek doen. De cursus is opgebouwd in verschillende modules van waarom je eigenlijk onderzoek doet, tot aan het rapporteren van je onderzoeksresultaten. De cursus bestaat uit video’s, quizvragen en interactieve opdrachten.

Deze cursus is voor beginnende HBO-studenten. Je kunt de cursus zelfstandig doorlopen, maar is ook geschikt voor docenten om te gebruiken tijdens de les.

Waarom onderzoek?

Wanneer je aan het HBO studeert, is het belangrijk dat de juiste informatie inwint voor je opdracht. Je kunt die informatie gebruiken om bijvoorbeeld een probleem op te lossen, of advies te geven. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je op de juiste manier onderzoek doet.

Modules

Deze cursus is opgebouwd uit verschillende modules. Je kunt de modules ook los van elkaar doorlopen.

  • Waarom onderzoek?
  • Voorbereiden
  • Onderzoeken
  • Rapporteren

Aan het eind van deze cursus

Aan het eind van deze cursus heb je alle facetten van onderzoeken doorlopen. Je weet dan onder andere waarom je onderzoek doet, hoe je de juiste conclusies trekt en hoe je je bevindingen rapporteert.

Deze cursus is een initiatief van de informatiespecialisten van de Bibliotheek, in samenwerking met het taalteam van Studentenzaken.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 11 oktober 2022