HvA Bibliotheek

Over FLOOR

Wij zijn FLOOR, het culturele platform van de Hogeschool van Amsterdam. Onze missie is om jouw ogen te openen voor wat er in de wereld gebeurt maar vooral ook over hoe jij je daartoe kan verhouden.

Verdieping met een knipoog

Want de wereld om ons heen is constant in beweging. We leven in een tijd van grote maatschappelijke omwentelingen. Dagelijkse worden we overspoeld door informatie, meningen en nieuwe trending topics. Maar wat moet je er allemaal mee? Om zin te maken van alles is het belangrijk om je eigen stem te vinden. Want door je eigen stem te vinden, kun jij jouw plek in de wereld innemen. FLOOR helpt jou daarbij. Wij zijn jouw dagelijkse filter in de chaos en brengen verdieping met een knipoog. Dit doen wij binnen de drie D’s: Diversiteit, Duurzaamheid en Digitalisering, het fundament van onze maatschappij.

FLOOR durft, inspireert en verbindt

Durf jij je ogen te openen voor de wereld om je heen? FLOOR daagt je uit. Door je te laten luisteren naar verschillende perspectieven, je te confronteren met schurende stellingen en je te verrassen met uiteenlopende gesprekstechnieken. Via programma’s die jou inspireren, prikkelen en verrassen, van filmpjes tot podcast en evenementen. En in al onze uitingen zijn wij op zoek naar verbinding. Met opleidingen, faculteiten, initiatieven en mensen. Zowel binnen de HvA als daar buiten. Want samen staan we sterk. Wil je een samenwerking met ons? Mail gerust voor een kop koffie!

Samen een evenement organiseren

Hiervoor moet het programma aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het evenement is open voor publiek.
 • FLOOR organiseert en co-host alleen evenementen die open zijn voor publiek (studenten/medewerkers/andere geïnteresseerde) en geen besloten evenementen.
 • De programma’s die FLOOR ontwikkelt richten zich op maatschappelijke thema’s, trends en problemen. Er ligt een focus op programmeren in lijn met de Drie D’s van de HvA: Duurzaamheid, Digitalisering en Diversiteit.
 • Inhoudelijk is het geen eenzijdig programma en worden er verschillende invalshoeken belicht.
 • FLOOR streeft ernaar een zo inclusief mogelijk platform te zijn. Houd daarom rekening met de vraag: laat het programma diverse geluiden horen?
 • Je zoekt ondersteuning bij de inhoudelijke uitwerking van het evenement.
 • FLOOR organiseert en co-host alleen inhoudelijke evenementen, voor facilitaire ondersteuning neem contact op met FS Evenementen: servicedesk-fs@hva.nl
 • Het evenement kan plaatsvinden in de FLOOR ruimte, op de begane grond van het Wibauthuis.
 • De doelgroep van het evenement is de student. Bij een andere focusdoelgroep kan FLOOR helpen meedenken om het evenement ook aantrekkelijk te maken voor de student. Stuur in dit geval een e-mail naar: floor@hva.nl.

Indien het programma aan bovenstaande voorwaarden voldoet, stuur dan een e-mail naar floor@hva.nl met daarin:

 • De beoogde datum en tijd van het evenement.
 • Een korte omschrijving van thema/inhoud van het evenement.
 • Omschrijf de link met onze focusdoelgroep (student).

Bekijk hier de gehele missie en visie van FLOOR.

Gepubliceerd door  FLOOR 12 april 2023