HvA Bibliotheek

Veelgestelde vragen

Heb je vragen, meldingen of klachten? Lees dan eerst de antwoorden op de veelgestelde vragen. Dat helpt je misschien al verder.

Algemeen

Ja, je kunt bij alle HvA-bibliotheeklocaties je boeken terugbrengen. Je hoeft geen lenerskaart te tonen bij retourneren.

Vaak heeft dat te maken met je collegekaart. Bij het HvA-servicepunt kun je navragen of je kaart al Is gevalideerd. Het HvA-servicepunt is te bereiken op telefoonnummer 020 595 1403.

Lenen en verlengen

Alle leningen worden automatisch verlengd (uitgezonderd 1-dagsleningen), tenzij het boek gereserveerd is door een ander. Daarna moet je het boek terugbrengen en kun je het alleen nog verlengen via de bibliotheekbalie. Ga naar alles over lenen en verlengen of neem contact op met de bibliotheek.

Vind je het boek niet in onze catalogus? Dan kun je altijd in worldcat.org kijken. Dit is de wereldwijde catalogus die je toegang geeft tot boeken uit andere bibliotheken. Lees meer over lenen uit een andere bibliotheek of doe een aanvraagsuggestie bij ons.

Je kunt maximaal 50 materialen tegelijkertijd lenen. Voor HvA-medewerkers geldt een maximum van 100. Ga naar alles over lenen en verlengen of neem contact op met de bibliotheek.

De HvA Bibliotheek heeft een hele uitgebreide online collectie die je kunt vinden via de catalogus of de databanken.

Nee, tijdschriften kun je bij de meeste bibliotheeklocaties alleen ter plekke inzien. Artikelen uit tijdschriften zijn eventueel ook te vinden via de databanken . En natuurlijk hebben we online tijdschriften in onze catalogus .

Heb je een boek in de catalogus gevonden? Dan kun je het daar ook reserveren en op de locatie van je keuze laten bezorgen.

Ja, dat kan. Je kunt lenen uit een andere bibliotheek. Het materiaal van de UvA kun je aanvragen via de catalogus en bij een HvA-bibliotheeklocatie laten afleveren.

Op de webpagina over lenen en verlengen lees je alles over leentermijnen, herinneringsmails en blokkade van accounts.

Studeren

Neem hiervoor contact op met de informatiespecialist van je opleiding. Op de pagina van jouw vakgebied zie je welke informatiespecialist(en) je kunnen helpen.

Ja, bij bibliotheeklocatie Wibauthuis kun je een Chromebook lenen (1 dag uitleen).

Ja, bij de meeste bibliotheeklocaties kun je een hoofdtelefoon lenen. Vraag ernaar bij de balie.

Op locatie Wibauthuis zijn er op de 1e en 2e etage zes projectruimtes van de Bibliotheek door studenten te reserveren. Boek deze ruimte via hva.mapiq.net . Doe dit op de dag dat je met je projectgroep gaat werken. Kom naar de bibliotheekbalie op de tweede etage en toon je reservering zodat de deur voor je geopend kan worden.

Alles over zoeken

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld de keuze van je browser, firewall, wel of geen VPN-verbinding. Bekijk de mogelijkheden en handleidingen op het probleem op te lossen.

In de HBO Kennisbank en HvA Kennisbank die je kunt vinden via de databanken op onze website kun je een selectie maken van scripties en onderzoek.

Onderwijs geven

Met de easy access-regeling mogen docenten (mits bronvermelding) maximaal 50 pagina’s gebruiken uit iedere publicatie, met een maximum van 25% van de totale publicatie. Ook mogen docenten xaximaal 50 afbeeldingen per presentatie gebruiken, met als voorwaarden maximaal 25 afbeeldingen uit dezelfde publicatie en maximaal 10 afbeeldingen van dezelfde maker. Meer hierover is te lezen op de webpagina over Auteursrecht.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 21 november 2022